Többrendbeli garázdaság

2023.06.08. 17:00

Nem bírt magával, verekedett, tört-zúzott - Ajkán emeltek vádat ellene

Többrendbeli garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 28 éves férfival szemben, aki a dühét és indulatait három esetben is mások bántalmazásával, majd egy lakóház bejárati ajtó üvegének bedobásával vezette le a tavalyi évben Ajkán - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető január közepén a barátnőjével sétáltatta a kutyáját, azonban egy szóváltásuk miatt továbbindult. Mindeközben az eb odaszaladt egy ittas férfihoz, aki szintén a kutyájával sétált, és a kisméretű kedvencét féltve, a kezébe kapta az állatot, a vádlott kutyájába pedig belerúgott. Az elkövető mindezért hangosan kiabálni kezdett vele, kérdőre vonta és arcon ütötte a férfit, aki az ütéstől elesett, majd még ezek után is bántalmazta, többször arcon ütötte. 

A vádlott három hónappal később ittasan, minden előzetes indok nélkül egy, a lépcsőházban liftre várakozó férfiba kötött bele, aki hiába kérte, hogy hagyja békén. Az elkövető a kabátjánál fogva rángatni kezdte a férfit és a védekezésére is folyamatos támadással reagált, amely így dulakodássá alakult közöttük. Végül a megtámadott lakó az utcára menekült és értesítette a rendőrséget. 

Az elkövető 2022. június végén egy ismerősével beszélgetett az utcán, azonban a korábbi sérelmei miatt ideges lett és váratlanul ököllel arcon ütötte a férfit. 

A vádlott mintegy másfél hónappal később sem tudta indulatait korlátok között tartani, amikor ittasan az utcán szóváltásba került az élettársával, és idegességében a kezében tartott kulcscsomót a társasház bejárati ajtajának dobta, melynek üvegablaka kitörött. A vádlott a cselekményével okozott 31 000 forintos rongálási kárt az eljárás során megtérítette. 

Az ügyészség a vádiratában a különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!