Lezárt akta

2023.06.02. 16:00

Több szent györgy-hegyi pincéből is lopott a 73 éves férfi

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte a 73 éves férfi ügyében folytatott vizsgálatot.

Többrendbeli lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás a Tapolcai Rendőrkapitányság egy 73 éves tapolcai lakossal szemben. Az eljárás adatai alapján a férfi 2022 decemberétől 2023 januárjáig több Szent György-hegyen található pincébe tört be és azokból élelmiszereket, szeszes italokat, műszaki cikkeket és egyéb tárgyakat lopott el, továbbá a betört épületeket napokon keresztül lakóhelyként is használta.

Az elkövető összesen több százezer forint értékben okozott kárt a tulajdonosoknak.

A rendőrök a férfit 2023. január 8-án Tapolca közelében elfogták, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozó hatóság előterjesztést tett az ügyészségen a tettes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság elrendelt.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek - írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!