Kövekkel, késsel támadtak egymásra

2023.06.10. 08:46

Többen összeverekedtek Sümegen, majd egyikük autóval próbálta meg elütni haragosát

A Tapolcai Rendőrkapitányság egy 41 éves gógánfai, egy 19 éves gyulakeszi, egy 21 éves badacsonytördemici és egy 19 éves sümegi férfit gyanúsít.

Forrás: rendőrség

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. június 5-én délelőtt arról, miszerint Sümeg egyik utcájában több személy hangos szóváltásba keveredett egymással, mely dulakodásig fajult - írja a police.hu.

Egy 19 éves gyulakeszi férfi szidalmazni kezdte két haragosát, a 19 éves sümegi és a 21 éves badacsonytördemici  fiatalokat az utcán, majd a zsebéből egy éles vágóeszközt vett elő, amivel szúró mozdulatokat tett az egyikük felé, aki egy, az utcán kihelyezett hirdetőtáblát kapott fel a viszonttámadásra. A 19 éves gyulakeszi fiatal ekkor kövekkel kezdte dobálni haragosait, akik a kődobálást is viszonozták felé, majd a 19 éves gyulakeszi támadó elhagyta a helyszínt. 

Pár perc múlva azonban egy személygépjármű utasaként tért vissza, és annak ablakán egy golfütőt kitartva próbálta megütni a még mindig a helyszínen tartózkodó két embert.

A jármű sofőrje, a 41 éves gógánfai férfi pedig a járművet a járdára kormányozta, és megpróbálta elütni a 19 éves sümegi fiatalt, aki ekkor egy, a közelben kihelyezett fém állványt vett magához, s miközben elugrott a jármű elől, arra ráütött, aminek következtében a gépkocsiban rongálódás keletkezett.

A rendőrök mind a négy férfit aznap elfogták, majd őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket. A két 19 és a 21 éves fiatal ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg a 41 éves járművezető ellen közúti veszélyeztetés bűntett és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!