Katasztrófavédelem

2024.06.14. 20:31

A nyár veszélyei - kitölthető teszt a biztonságért

Még pár nap és berobban a nyári szünidő, az aratás is időszerű kérdés, így tehát gyerekek és felnőttek egyaránt találhatnak testreszabott kérdéseket a katasztrófavédelem legfrissebb tesztjében.

Veol.hu

Elkészült a katasztrófavédelem legújabb interaktív tesztje. A téma ezúttal is aktuális: az aratáshoz kapcsolódó mezőgazdasági tüzek megelőzésével és a nyár veszélyeivel foglalkozó kérdéseket lehet megválaszolni - tette közzé honlapján pénteken a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint írják, a kérdéssor ezúttal is a megelőzést helyezi a fókuszba, illetve olyan szabályzókra hívja fel a figyelmet, amelyekben foglaltak betartásával elkerülhetőek a mezőgazdasági tűzesetek, vagy a személyi sérülések. 

Egyértelművé teszi, hogy milyen előírások vonatkoznak a gazdasági területeken dolgozókra, hol és hogyan lehet dohányozni, melyek azok a körülmények, amelyek miatt tilos rágyújtani bizonyos helyeken vagy időszakokban. 

A teszt foglalkozik azzal is, hogy a közelgő nyári melegben hogyan, milyen körülmények között lehet megmártózni a szabad vizekben, mi tilos és mi megengedett.

A szabályok minden esetben arra szolgálnak, hogy védelmet, biztonságot teremtsenek, egyértelműen meghatározzák, milyen feltételek mellett végezhető az adott tevékenység. A teszt ITT érhető el.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában