notórius

2018.01.17. 07:30

Aki a virágot szereti – az a dísznövénytolvaj?

Dísznövényeket lopott el pápai vendéglátóhelyek elől egy helyi nő, a rendőrök villámgyorsan elkapták.

Polgár Tibor

A lopott növények visszakerültek a tulajdonoshoz Fotó: rendőrség

Az egyik étterem tulajdonosa január 5-én délelőtt értesítette a rendőrséget, hogy két nappal korábban valaki ellopta a vendéglátóhely ablakában levő dísznövényeket – tájékoztatott a Pápai Rendőrkapitányság.

A lopott növények visszakerültek a tulajdonoshoz Fotó: rendőrség

A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményeként kora délután otthonában igazoltattak egy 53 éves pápai asszonyt. A helyi kapitányságra előállított hölgy beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 2015 novembere és 2018. január 3. között több cserepes növényt lopott el pápai vendéglátóhelyek elől, hogy azok otthonát díszítsék. A nagyobb cserepes növényeket autóval vitte haza, míg a kisebbeket kiemelte a virágföldből, táskájába rejtette, majd otthon elültette.

A gyanúsítottnál tartott házkutatás alkalmával a nyomozók több lopott dísznövényt is megtaláltak, amelyeket visszaadtak a tulajdonosnak. A nővel szemben többrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!