Eplény és Hárskút között

2018.08.21. 14:21

Bajba jutott túrázókat mentettek a Bakonyban – Egyikük rosszul lett

Megtalálták a zirci rendőrök és segítőik a Bakonyban bajba jutott négy turistát, egyikük rosszul is lett, közölte Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Egy gyalogtúrázó csoport kért segítséget a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjától 2018. augusztus 19-én délután, hogy egyik társuk az Eplény és Hárskút közötti erdőrészben rosszul lett, így útjukat nem tudták folytatni. A Zirci Rendőrőrs beosztottai a Bakony Önkéntes Műszaki Mentő Egyesület tagjaival és speciális járműveivel a bajba került turisták felkutatására indultak. Keresésükbe a Bakonyfly Mentő és Kutató Egyesület helikoptere is bekapcsolódott, és nem sokkal 18 óra után a területen átvezető, jelzett turistaösvény közelében egy sziklás területen megtalálták, majd a legközelebbi útig vitték őket, ahol a mentőszolgálat dolgozói vártak rájuk. Az illetőt, aki rosszul lett, ellátták, de kórházba nem kellett szállítani. Így négy tagú turistacsoport valamennyi tagját a rendőrök a zirci buszpályaudvarra szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!