Vádemelés

2017.09.22. 06:00

Rátolatott egy busz egy családra Tihanyban – ketten súlyosan megsérültek

Egy családból hárman is megsérültek, ebből ketten súlyosan, amikor egy autóbusz tolatás közben elütötte őket. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság vádemelést javasol az ügyben.

police.hu

A családból ketten súlyosan, egy személy pedig könnyebben megsérült, amikor nekik ment egy autóbusz Balatonfüreden Fotó: Rendőrség

Az eljárás adatai szerint egy 60 éves lengyel állampolgárságú férfi Tihany egyik parkolójában megállt az általa vezetett autóbusszal.

Miután minden utas leszállt, az autóbusszal meg akart fordulni. Tolatás közben nekiütközött a kihelyezett parkolójegy kiadó automatának és a mellette álló, éppen parkolójegyet vásárló külföldi családnak.

 

Fotó: police.hu

A baleset következtében a családból két fő nyolc napon túl gyógyuló súlyos, egy fő könnyű lábsérüléseket szenvedett. Az automatában több százezer forintos anyagi kár keletkezett. Az eset 2017. július 23-án 11 óra 25 perc körül történt.

A férfi ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!