lövöldözés

2019.01.11. 00:21

Családi mészárlás Káptalanfán (frissítve)

Gyilkosság, kegyetlen leszámolás történt csütörtökön éjjel Káptalanfán.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Pénteken késő délelőttig helyszíneltek a rendőrök a háznál, ahol a tragédia történt, ezt láttuk a helyszínen. A ház egyik ablaka betört, úgy tudjuk, az osztrák férfi molotov koktélt dobhatott be rajta, amely az ágyra esett, tüzet okozott, és ott sérült meg egy hét éves kislány. A ház előtt, a hóban, pénteken délelőtt vérnyomok emlékeztettek a néhány órával korábban történt borzalmakra. Információnk szerint egy bécsi férfi érkezett csütörtökön este a házhoz, egy BMW kombi típusú személyautóval.

Az utcabeliek, akiket nehéz volt szóra bírni, mert mindenki bezárkózott, arról beszéltek, hogy pénteken, kora reggel halottas kocsit láttak, és abból követeztettek arra, hogy valami tragédia történhetett a közelben. A részleteket viszont a hírekből, illetve a közösségi oldalról tudták meg.

Fotó: Kovács Erika

A meghalt káptalanfai férfi testvére azt mondta, még nem tudta felfogni ezt a hatalmas tragédiát. Testvérének 12 gyermeke van, a legidősebb harminc körüli, és a legkisebb az életveszélyesen megsérül hároméves kislány. A faluban sem a rokonok, sem más nem tudott arról, hogy a meglőtt 22 éves lány mivel foglalkozott Ausztriában, ahonnan a falubeleik szerint több év után hazaköltözött.

Azt megtudtuk, hogy a hároméves kislány mellkasi lövést kapott és valamivel fejbe is ütötték. Információink szerint a bécsi férfi egy marok lőfegyverrel támadt a családra.

Fotó: Kovács Erika

Péntek:

07:25

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens a helyszínen, pénteken hajnalban elmondta: egy 57 éves osztrák férfi megjelent élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol szóváltás után először tüzet okozott a háznál, majd rálőtt a bent tartózkodókra. A lövésektől a nő édesapja a helyszínen életét vesztette, édesanyja súlyosan, míg a nő és egyik húga életveszélyesen megsérült. A keletkezett tűzben megsérült a nő egy másik lánytestvére, sérüléseit a mentősök a helyszínen ellátták. Az osztrák férfi végül saját magával is végzett.

fotó: Kovács Erika

 

Mély gyászba borult a falu

-Felfoghatatlan a szörnyűség, ami ebben a békés faluban történt, mondta Csordás Gáspár polgármester, aki csütörtökön este a tragédia helyszínére ment. Beszélt arról is, hogy a család, ahol a mészárlás történt nagyon rendes, dolgos, az apa, aki elhunyt a lövéstől, közmunkásként dolgozott az önkormányzatnál. Tudomása szerint a szülőknek tizenegy gyermeke van. A polgármester közölte, mély gyászban van a falu, sajnálják nagyon a történteket, mindenki együtt érez a családdal, remélik, a sérültek mielőbb felépülnek. Az önkormányzat, amiben tudja, segíti a családot.

Fotó: Kovács Erika

08:32

-Most műtik a kislányt az idegsebészeten, életveszélyes koponyasérüléssel, közölte pénteken reggel Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.

A helybeliektől megtudtuk, az elhunyt apa 53 esztendős volt, a megsérült kislány három éves, a szintén meglőtt nővére pedig 22.

10:03

-A beteg intenzív osztályon fekszik, állapota súlyos, életveszélyes, jelenleg stabil, közölte megkeresésünkre a 22 éves, életveszélyesen megsérült nő állapotáról, Káldy Zoltán, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója.

10:58

Súlyos, de nem életveszélyes végtag és fejsérüléssel szállítottak egy asszonyt a veszprémi kórházba, akit megműtöttek és további operációk várnak rá. Az intenzív osztályon fekszik, állapota jelenleg stabil, közölte Dávid Gyula a veszprémi kórház főigazgatója. Elmondta még, hogy a három év körüli kislányt is hozzájuk szállították, elsődleges ellátása,valamint állapotának stabilizálása után a győri kórházba szállították át a gyermeket.

Ebbe a házba menekítette egyik rokon a gyerekeket csütörtökön, késő este Fotó: Kovács Erika

Előzmények:

Meghalt az apa, miután lelőtte egy osztrák férfi – ezt mondta neve mellőzésével egy fiatalember, amikor késő este kiérkeztünk Káptalanfára. A fiatalember arról is beszélt, hogy az illető valószínűleg a családot akarta lemészárolni, mert rálőtt a férfi feleségére, és egyik kislányára is, majd magával is végzett. Az anyát és a kislányt kórházba szállították. A nyilatkozó fiatal elmondta, hogy a család egyik lánya a bűntényt elkövető osztrák férfivel élt Ausztriában. A helyszínen azt is megtudtuk, hogy a lövöldözéstől a közelben levő házhoz menekítették ki a gyerekeket.

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens a helyszínen
Fotó: Kovács Erika

A rendőrség közleménye :

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 57 éves osztrák állampolgárságú, Bécsben élő férfi 2019. január 10-én 21 óra körül megjelent 22 éves élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol családi konfliktus miatt először a házban tüzet okozott, majd rálőtt az ott tartózkodókra. A támadás következtében a nő 52 éves édesapja a helyszínen életét vesztette, 40 éves édesanyja súlyos, míg a nő és 3 éves húga életveszélyes sérüléseket szenvedett. A keletkezett tűz által egy másik, 6 éves lánytestvér sérüléseit a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták. Az osztrák férfi tettét követően saját magával is végzett a helyszínen.

Az ügy kapcsán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított eljárást.

Helyszínelés a háznál, pénteken hajnalban, ahol a mészárlás történt: Fotó: Kovács Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!