elfutott a helyszínről

2018.05.16. 10:27

Elfogták a tapolcai vasútállomás falát összefirkáló graffitizőket

A tapolcai rendőrök vádemelési javaslattal fejeztek be egy rongálás miatt indított nyomozást két fiatallal szemben, akik közterületen graffitiket rajzoltak, mondta el Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Mint arról korábban beszámoltunk, állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2017. július 23-án éjszaka, hogy a tapolcai vasútállomás betonfalát összefirkálták. A járőrök a helyszínen találtak egy 28 éves pomázi férfit, akinek egy festékszórókkal teli fekete zacskó volt a kezében. A rendőrök igazoltatták, majd a férfi elismerte, hogy társával együtt festette össze a falat, aki a közeli mezőn keresztül elfutott a helyszínről. A rendőrök fél órán belül Tapolca határában fogták el a másik elkövetőt, egy 19 éves budapesti lakost. A 27 éves pomázi és a 19 éves budapesti lakosok gyanúsítottként történő kihallgatásukon elmondták, hogy aznap éjszaka egy tárolóépület falát, egy több elemből álló zajvédő falat és egy régi bányaépületet is lefújtak festékszóróval. A két férfi ellen a rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a tapolcai rendőrök a napokban lezárták, és az ügy iratait vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészségnek.

(A nyitóképünk illusztráció Forrás: pixabay.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!