frontálisan ütköztek

2018.12.09. 14:10

Ketten haltak meg egy balesetben Veszprémnél (frissítve)

Két személy meghalt, kettő pedig súlyosan megsérült, amikor frontálisan összeütközött két személyautó Veszprémnél, a 8-as úton, erősítette meg értesülésünket Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

FRISS információink szerint egy Suzuki és egy Toyota karambolozott frontálisan, a Suzukiban ülő mindkét személy, egy nő és egy férfi is életét vesztette, a Toyota utasai szintén megsérültek, értük mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Fotó: rendőrség

 

Fotó: rendőrség

A Toyota Veszprém felől Várpalota irányába tartott, a Suzuki pedig Várpalota felől Veszprém felé közlekedett, amikor a Toyota eddig tisztázatlan okból áttért a másik forgalmi sávba, ahol összeütközött a Suzukival. A Suzuki az árokba csapódott, a Toyota utasait a veszprémi tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsból.

Fotó: Kovács Erika/Napló

A Suzukit egy 48 éves szabadegyházi nő vezette, utasa egy szintén 48 éves soproni férfi volt, a Toyotában két 60 év körüli tárnoki nő utazott.

Fotó: olvasó

A katasztrófavédelem korábbi információi szerint két személygépkocsi karambolozott frontálisan a 8-as főút, 47-es kilométerénél, Veszprém közelében.

Az ütközés következtében az egyik jármű az árokba csapódott és felborult, egyik utasa a helyszínen életét vesztette.

A veszprémi hivatásos tűzoltók három további embert feszítővágó segítségével emeltek ki a járművekből, majd a sérülteket átadták a mentőknek. A beavatkozás idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

A police.hu azt írta, a rendelkezésre álló adatok alapján halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2018. december 9-én 13 óra 29 perckor a 8-as számú főút 47. kilométerszelvényében, Veszprém külterületén.

Eddig tisztázatlan körülmények között két személygépkocsi ütközött össze, melynek következtében egy személy a helyszínen életét vesztette, három fő pedig súlyos sérülést szenvedett.

Az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. A rendőrök a Várpalota felől érkezőket Litér felé terelik, a Veszprémből érkezőket pedig visszaterelik a városba.

15:55 A baleset helyszínelése és a műszaki mentés véget ért, az érintett útszakaszon a forgalom ismét zavartalanul halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!