édes hármasban

2018.05.24. 10:51

Ingyen nyaraltak és még a konnektort is elvitték

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség többrendbeli csalás és lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 33 éves német férfival szemben, aki 2017 tavaszán és nyarán Duna-parti és balatoni üdülőhelyeken szállt meg, azonban a szállás díját nem fizette ki, valamint két társával együtt az üdülőkből kisebb értékű használati tárgyakat is elvittek.

A német férfi 2017 májusában érkezett Dunapatajra, ahol rövid időn belül megismerkedett egy 21 éves magyar lánnyal, akivel párkapcsolatot létesített. A férfi felajánlotta a lánynak és a 20 éves barátnőjének, hogy elviszi őket nyaralni a Duna-partra, illetve a Balatonra, és minden költséget ő áll.

A három elkövető 2017. május végétől július közepéig alkalmanként több napot töltött különböző dunapataji, alsóörsi, siófoki kempingekben és panziókban, azonban a férfi a szállásdíjat sosem fizette ki, az nem is állt szándékában. Távozáskor az elkövetők több esetben a szállás egyes berendezési tárgyait – így tálakat, ruhákat, lepedőket, vázákat, hősugárzót, mikrohullámú sütőt –, egy esetben pedig még a fali kapcsolót és a konnektort is magukkal vitték.

A férfi ezen időszakban rendszeresen kért pénzt szórakozóhelyeken alkalmi ismerőseitől arra hivatkozással, hogy a pénztárcáját elvesztette, azonban a kölcsönt nem állt szándékában visszaadni. Egy esetben ismerőse horgászfelszerelését vitte el, majd adta el néhány ezer forintért, valamint előfordult, hogy egy áruházból bevásárlókosarat lopott.

A többszörösen büntetett, előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben a járási és nyomozó ügyészség végrehajtandó, míg társaival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!