Még az Iszlám Állam is képbe került

2017.10.12. 14:47

Nem adtak neki alkoholt, robbantással fenyegette a veszprémi dohányboltot

Az Iszlám Állam nevében robbantással fenyegetőzött egy férfit, akit börtönbüntetésre ítélt a bíróság.

Mátételki András

Tavaly, május elején a késő esti órákban tért be H. Tamás a Jutasi úton található élelmiszerboltba, ahol záróra és ittassága miatt nem szolgálták ki. Percekkel később a 31 éves vádlott felhívta a rendőrséget, s bejelentette, hogy felrobbantja a boltot, az ott dolgozókat pedig megöli, leszúrja. A járőrök még a telefonfülkénél elfogták a vádlottat, aki ezek után pszichiátriai kezelésen vett részt.

Amikor júniusban kijött a kórházból, ismét a pohár után nyúlt. A tömény alkohol megtette a hatását: ez alkalommal a Cserhát lakótelepen lévő dohánybolt előtt hangoskodott, a haját tépte, karmolta magát, s a földön fetrengett. A boltból kilépő nő nem akart átlépni rajta, ezért megkérte, menjen el az ajtóból. A vádlott a nő után ment, s ököllel hátulról megütötte.

Fél évvel később a férfi azt jelentette be a rendőrség ügyeletére, hogy az Iszlám Állam nevében fel fogja robbantani a Spar áruházat. A kiürített épületben nem találtak bombát a rendőrök, viszont a vádlottat egy órán belül kézre kerítették, aki az eljárás során mindvégig elismerte a bűncselekményeit.

A Veszprémi Járásbíróság ítéletében kimondta, hogy H. Tamásnál személyiségzavar és krónikus alkoholizmus állapítható meg. A vádlottat két rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntette és garázdaság vétsége miatt egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték. Egyúttal kimondták, hogy a korábban kiszabott egy év szabadságvesztését – ugyancsak közveszéllyel fenyegetés miatt ítélték el – utólag kell letöltenie.

A törvényszéken jogerőssé vált a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!