VÁRPALOTA

2018.07.16. 15:07

Játékos feladatokkal tanulták a biztonságos közlekedést a gyerekek

Játékos feladatokkal és az ingyenes kerékpár-regisztrációs programmal várták a lakosságot a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai, július 14-én, tudtuk meg Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

Kovács Erika

A helyi Kultúrház és Könyvtár előtt szerveztek tartalmas szünidei délelőttöt a rendőrök 2018. július 14-én. A gyerekek közlekedésbiztonsági témájú feladványok megoldásában és KRESZ-tesztek kitöltésében is kipróbálhatták magukat, valamint a rendőrök beszélgettek velük a gyalogos- és kerékpáros közlekedés veszélyeiről, illetve a biztonságról, valamint a kerékpár kötelező és ajánlott tartozékairól is. Akik kerékpárral érkeztek, a BikeSafe nevű rendőrségi programban regisztráltatták járműveiket. A rendőrök a közlekedési eszközök minden adatát rögzítették egy adatlapon, majd fényképfelvételeket is készítettek azokról, hogy adott esetben a bringák minél előbb előkerüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!