megszólalt a meglőtt férfi testvére

2019.01.13. 19:55

Káptalanfai családi mészárlás: az ablakon át menekültek a gyerekek a lövések elől

Az udvarra néző ablakon át menekültek ki a halálra rémült gyerekek a lövések elől, ezt mondta a lelőtt férfi testvére, a január 10-én este történt borzalmakról.

Kovács Erika

Betört ablak emlékeztet a szörnyű éjszakára a káptalanfai háznál Fotó: Kovács Erika

Az osztrák férfi saját, 22 éves élettársát és egy hároméves kislányt is meglőtt káptalanfai otthonukban, akik életveszélyesen megsérültek, és a lövésektől súlyosan megsérült a negyvenéves édesanya is.

A testvérem kapott sorozatban három golyót

-Kilenc óra után ment oda a házhoz az osztrák férfi, a gyerekek már aludtak. Az illető előbb bedobott valamit az ablakon, úgy tudom, Molotov-koktélt. Ettől az ablak betört, aztán robbanás volt, és égett minden, az ágy is, az egyik kislány keze is megégett, idézte fel a szörnyű estét a lelőtt, 52 éves férfi testvére, aki nem tud napirendre térni a történtek felett.

Aztán így folytatta, „az illető kifeszítette a már kulcsra zárt ajtót, majd bement a házba, odaugrott a testvéremhez, akit fojtogatott, aztán dulakodtak. A testvérem kapott sorozatban három golyót, mellbe meg hasba lőtte az illető, aztán a negyedik golyó végzett vele. Amíg össze nem esett a testvérem, ütötte-verte a férfit, mert nem akarta beengedni a szobába a családjához, védelmezte a gyerekeit. A testvérem azt kiáltotta a feleségének, hogy azonnal tegye ki a gyerekeket az ablakon, mert már nem tud semmit tenni. Ezek után összeesett és meghalt”.

A meghalt férfi testvére elmondta azt is, hogy a lány, aki az osztrák élettársa volt, kilökte az illetőt, majd futott be az apjához, mert látta, vérezve a földön fekszik. A lány eközben kapott egy golyót a hátába, akit összesen háromszor lőtt meg a férfi.

Utána a lány édesanyját lőtte meg, a golyó átment a száján, majd a férfi rálőtt az asszony ölében levő kislányra is, akit az édesanyja szoptatott. A kicsit a férfi a fegyver tokjával még fejen is ütött.

Betört ablak emlékeztet a szörnyű éjszakára a káptalanfai háznál
Fotó: Kovács Erika/Napló

A férfi beszélt arról is, hogy a tragédia idején mindenki a házban volt, aki tudott, a lövések idején az ablakon át menekült ki az udvarra. Amíg fejbe nem lőtte magát az illető, addig folyamatosan lőtt. Mindenkiből folyt a vér, a férfi még a saját kutyáját is lelőtte a helyszínen. A családból senki nem tudott arról, hogy volt fegyvere a férfinek, aki öt éve élt együtt a lányukkal. A család visszaköltözne majd a házukba, amit az önkormányzat segítségével kitakarítanak, és beüvegezik az ablakot.

-Borzasztóan megrázott mindenkit a tragédia, soha nem gondoltuk volna, hogy a mi családunkban ilyen felfoghatatlan szörnyűség megtörténhet, fogalmazott megrendülten a férfi.

Saját magával is végzett a helyszínen

Korábban megírtuk, egy 57 éves osztrák állampolgárságú, Bécsben élő férfi január 10-én 21 óra körül megjelent 22 éves élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol családi konfliktus miatt először a házban tüzet okozott, majd rálőtt az ott tartózkodókra. A támadásban a nő 52 éves édesapja a helyszínen életét vesztette, 40 éves édesanyja súlyos, a nő és három éves húga életveszélyes sérüléseket szenvedett. A tűztől egy hat éves kislány megsérült, őt a mentősök a helyszínen ellátták. Az osztrák férfi saját magával is végzett a helyszínen. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!