Szomorú hétvége

2018.07.16. 15:38

Két nap alatt tizennyolcan vezettek ittasan Veszprém megyében

Az elmúlt hétvégén igazoltatott sofőröknél több esetben is pozitív értéket mutatott az alkoholteszter Veszprém megyében, hangsúlyozta Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

A hétvége alatt, 2018. július 14-én 0 órától 2018. július 15-én 24 óráig tizennyolc esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött járművezetőknél. Hét esetben indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, valamint tizenegy személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően.

-A rendőrség ismét felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas vezetés és a bódítószer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemek, a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében és elhárításánál is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos állapotban történt vezetésnél tovább fokozódik. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik, fogalmazott a rendőrségi sajtós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!