családi háztól loptak

2018.01.15. 08:00

Lopott trafót és akkumulátort akartak eladni

A Pápai Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 39 éves férfival és 21 éves társával szemben, akik 2017 októberében egy családi ház udvaráról hegesztőtrafót és akkumulátorokat tulajdonítottak el Pápán, közölte Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.

Kovács Erika

A vádirat szerint a két férfi az esti órákban kézikocsival indult a kiszemelt házhoz, hogy onnan különböző ingóságokat lopjanak. A fiatalabb vádlott a háztól távolabb, az utcasaroknál állt meg, és szemmel tartotta a környéket, miközben társa a kézikocsival a házhoz ment, és annak udvarára bemászott. A férfi az udvaron összeszedett tárgyakat a kerítésen keresztül a kocsiba rakta, majd társa is a házhoz ment, és az értékeket közösen a fiatalabb elkövető lakóhelyére vitték. Az ellopott eszközöket másnap megpróbálták értékesíteni, de rendőrök igazoltatták őket, így a lopással okozott 43.000 forintos kár teljes egészében megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!