„Megöllek, megdögletek!”

2018.01.11. 08:00

Pápán verték meg ismerősüket

Zaklatás, garázdaság miatt ismét rács mögé került egy többszörösen büntetett férfi.

A korábban már embercsempészetért is elítélt B. Balázs 2015 márciusában felkereste vanyolai ismerőseit, köztük egy nőt, akitől visszakövetelt egy mobiltelefont. Amikor a vádlott megérkezett a családi ház elé, mindenki kiment az udvarra. Szóváltás után sem kapta meg a 33 éves férfi a telefont, ezért azt kiabálta, hogy: „Megöllek, megdögletek!” A családtagok megrémültek, ugyanis tisztában voltak azzal, hogy az elsőrendű vádlott ült már börtönben erőszakos magatartása miatt. Néhány nappal később a vádlott és cimborája, a 24 éves M. Máté Pápán észrevette az utcán az elsőrendű vádlott barátnőjének új kedvesét. Ekkor az autójukból kiszállva B. Balázs fenyegetően elindult a fiatal felé, M. Máté viszont rátámadt, arcon ütötte. Ezután már ketten bántalmazták a földre került sértettet, akit a másodrendű vádlott lábszáron rúgott. Ezt követően visszaszálltak a kocsijukba s elhajtottak.

A Pápai Járásbíróság B. Balázst társtettesként elkövetett garázdaság, testi sértés, valamint zaklatás vétsége miatt három év fegyházra ítélte, amiből a törvényszék „levett” fél évet. Társát garázdaság és testi sértés vétsége miatt vonták felelősségre, őt négy évre felfüggesztett két év börtönnel büntették, amit helybenhagyott a törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!