ütött, karmolt

2017.12.04. 19:58

Pofon vágta a buszsofőrt

Egy önuralmát elvesztő férfinak kellett bíróság elé állnia, mert korábban megütött egy autóbusz-vezetőt.

Mátételki András

Az eset még tavaly május 24-én történt a kora délutáni órákban Ajkán. Egy Volán-gépkocsi a Batthyány téren kénytelen volt megállni, mert egy személyautó szabálytalanul parkolt ott. A buszvezető, hogy figyelmeztesse az autó vezetőjét, többször megnyomta a dudát. A közelben lakó K. G. ettől viszont ideges lett, mondván, a környéken sok gyerek és idős ember lakik. Odament a buszhoz és számon kérte a vezetőtől, hogy miért dudált.

A busz mellett állva – szóváltás közben – a 33 éves vádlott benyúlt az ablakon, és egyszer tenyérrel arcon vágta a busz vezetőjét, majd többször megütötte a kezét és megkarmolta.

A bírósági tárgyaláson az ajkai férfi azt állította, hogy ő csak az ablakot ütötte meg, nem ért hozzá a autóbusz-vezetőhöz. Azt is hozzátette még, hogy az illető úgy sérült meg, hogy a busz ablakát ráhúzta a saját fejére.

Az Ajkai Járásbíróság bizonyítottnak látta, hogy a vádlott elkövette a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettét, valamint a testi sértés vétségét ugyancsak. Halmazati büntetésül a férfit másfél év börtönre ítélték, amelynek a végrehajtását ugyanennyi időre felfüggesztették.

A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!