biztonság

2017.10.20. 13:49

Rendőrség: fokozottan ellenőrzik a gyalogosok biztonságát Balatonfüreden

A balatonfüredi rendőrök a polgárőrséggel együttműködve fokozottan ellenőrzik az iskolák környékén elhelyezkedő legforgalmasabb gyalogátkelőhelyek környékét az elkövetkező hónapokban, közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Kovács Erika

Első alkalommal 2017. október 16-án 14 órától a Balatonfüred Rendőrkapitányság a helyi polgárőrök segítségével ellenőrizte a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium előtti gyalogátkelőhely forgalmát. A naponta jelentős gyalogos, kerékpáros, illetve járműforgalmat lebonyolító kereszteződésben diákok és szüleik, állandó lakosok nagy számban közlekednek egész nap. Mobil sebesség előjelző készülék segítségével hívták fel az autósok figyelmét, hogy az iskolák környékén fokozott óvatossággal közlekedjenek a megfelelő sebességet megválasztva. Továbbá nagy hangsúlyt helyeznek a biztonsági öv és a gyermekülés használatának ellenőrzésére is az egyenruhások.

Az autósok láthatják a sebességüket a mobil mérőn Fotó: police.hu

A kapitányság illetékességi területén a fokozott ellenőrzés valamennyi forgalmas gyalogátkelő ellenőrzésére kiterjed az év hátralévő időszakában, hetente több alkalommal.

-A kezdeményezés célja, hogy a kapitányság illetékességi területén található kijelölt gyalogátkelőhelyek mindegyikén biztonságban, és balesetmentesen közlekedhetnek idősek, és fiatalok az év minden napján, hangsúlyozta a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!