elítélték, majd felmentették

2017.10.20. 09:30

Sikkasztott és garázdálkodott

Sikkasztás miatt az elsőfokú bíróság letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy fiatalembert, míg a jogerős ítéletben felmentették a vádak alól.

Mátételki András

A korábban már büntetett, egy Veszprémhez közeli községben élő 33 éves fiatal 58 éves apjával megjelent 2008 őszén egy kaposvári

autókereskedés telephelyén, ahol egy 6,4 millió forintot érő gépkocsit néztek ki maguknak. Még aznap a fiú – akinek nem volt jogosítványa – szerződést kötött egy lízingcéggel. Az autó árának egy részét, 2 millió 490 ezer forintot befizettek azzal, hogy a jövőben havonta 65 748 forintot fognak fizetni.

A Kaposvári Okmányiroda az év október 30-án üzembentartónak a fiatalembert jegyezte be. Egy évvel később már nem kapta meg a lízingdíjat a kölcsönt adó cég, ezért felbontották a szerződést. Ám a kocsi gazdája nem adta vissza az értékes járművet, azt az apa ismeretlen helyre szállította. A család tartozása ekkor 4,3 millió forintot tett ki. Két évvel később a nyomozók megtalálták törött állapotban a járművet, amely akkor már csak hárommillió forintot ért. A kocsit visszaadták az autós cégnek.

A bíróság tárgyalta a fiatalember különös, 2014. februári „fellépését” is a helyi presszóban. Az alkalmazottal történt szóváltás után többször rácsapott a pultra, majd dühében két széket is a bárpultba hajított, 11 ezer forintos kárt okozott. A bíróságon azt vallotta, hogy azért gurult be, mert nem jó minőségű alkoholt ivott.

Első fokon a Veszprémi Járásbíróság sikkasztás és garázdaság miatt a fiatalembert egy év két hónap szabadságvesztésre ítélte, ami alól a törvényszék büntethetőséget kizáró okból felmentette. Az apát felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, mert a sikkasztásban bűnsegédként vett részt. A másodfokon eljáró bíróság enyhített a döntésen: pénzbüntetésként 200 ezer forintot kell fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!