nagymamákat fosztott ki

2017.12.11. 16:07

Unokás trükkel vert át idős nőket

Unokaként mutatkozott be az a csaló, aki idős asszonyoktól többszázezer forintot, illetve arany ékszereket csalt ki. A bíróság jogerősen a férfit három év tíz hónap börtönre ítélte.

Mátételki András

Korábban fegyveres rablás kísérletéért is elítélt budapesti L. Levente sokak által jól ismert unokás trükköt alkalmazta megyénkben is, amivel igen nagy kárt okozott három idős embernek. Még 2014 október 10-én a mezőberényi J. B.-nét telefonon felhívta, magát a néni unokájának adta ki. Elmondta, hogy nagy bajba van, sürgősen 1,2 millió forintra van szüksége. A 83 éves asszony megijedt és aggódott az unokájáért, ezért megígérte, hogy ad 700 ezer forintot, mivel csak ennyi félretett pénze van. Az „unoka” közölte, hogy majd az egyik barátja megy el a pénzért egy óra múlva. Természetesen a sértett lakásánál a 31 éves vádlott jelent meg, aki egy borítékban megkapta a megígért summát.

Két nappal később egy pápai asszonyt, Z. P.-nét hívott fel: megint unokaként mutatkozott be a 74 éves hölgynél, akitől úgy kért pénzt, hogy nem hivatkozott semmire. A hölgy azt közölte vele, hogy pénzzel nem tud segíteni, de vannak arany ékszerei. Két órával később a vádlott megjelent meg a háznál, mint az unoka jó ismerőse. Az átadott öt ékszer 94 ezer forintot ért. A négygyerekes családapa, L. Levente a 34 ezret érő arany nyakláncot az egyik budapesti zálogházban adta le a saját nevén, amelyet később a rendőrök lefoglaltak. Ez is segítette a nyomozókat a trükkös csaló ügyeinek felgöngyölítésében.

Még ezen a napon, az esti órákban a vádlott társa, aki az eljárás során nem került rendőrkézre, telefonon felhívta a veszprémi K. T.-nét. Unokaként mutatkozott be, s arra kért 450 ezer forintot, hogy rendezhesse a tartozását. A 76 éves hölgy szabadkozott, hogy nincs otthon pénze, ekkor a telefonáló rábeszélte, hogy akkor adja oda az ékszereit. Ebbe belement az asszony, aki többek között öt arany gyűrűt és 39, valamint 30 ezer forintot érő arany nyakláncot adott át. Az ékszerek több mint 166 ezer forintot értek, amelyekből egy sem került elő a nyomozás alatt.

A Veszprémi Járásbíróság L. Leventét bűncselekmény elkövetésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt három év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A törvényszék helyben hagyta a döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!