Vádemelés

2017.10.16. 08:20

Verekedés a Pápa környéki falunapon: boxerrel ütötte arcon, és a földön rugdosta áldozatait

A Pápai Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 49 éves férfival szemben, aki 2016 augusztusában, az egyik környékbeli faluban tartott falunapon, ismeretlenül maradt társaival együtt három személyt bántalmazott, közölte Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.

Kovács Erika

A vádirat szerint az ittas elkövető ismerősével volt a rendezvényen, amikor a hajnali órákban az ügy egyik, szintén ittas sértettje a vádlott társaságában lévő férfihoz lépett, hogy egy régebbi gépkocsi-adásvételről beszéljen vele. A beszélgetésből vita támadt, amikor a vádlott odament hozzájuk, és a sértettet meglökte. A sértett ekkor felemelt egy padot, míg a vádlott és ismerőse székeket vett a kezébe, de tettlegességre végül nem került sor. Ezután a sértett a társaságában lévő férfiakkal kiment a kultúrházból.

Az épület előtt, az utcán tartózkodtak, amikor a vádlott odalépett hozzá, és egy boxerrel arcon ütötte, melytől a férfi elesett. A sértettet egyik ismerőse ekkor fel akarta segíteni a földről, de a vádlott társaságába tartozó ismeretlen személy tarkón ütötte, ettől a férfi maga is a földre esett. A vádlott és további társai mindkét földön fekvő sértettet többször megrúgták, a sértett társaságában lévő harmadik férfit pedig fejen ütötték. A három sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amely miatt egyikük kérte a vádlott megbüntetését. A vádlott és társainak erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy a falunapon szórakozó emberekben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!