iskolarendőr

2018.06.22. 16:00

Vigyázzunk a gyerekekre a vakáció alatt!

Szünidei jó tanácsokról is beszéltek az Ifjúságvédelmi Munkacsoport megbeszélésén, a Várpalotai Rendőrkapitányságon a minap, mondta el Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Homonnai-Sipos Emese rendőr főtörzszászlós: A gyerekek ismerjék a segélyhívó telefonszámokat, valamint emlékezetből tudják szüleik telefonszámát is!

Homonnai-Sipos Emese rendőr főtörzszászlós, a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársa tartott előadást a 2017/2018-as évet érintő „Iskola Rendőr” program kapcsán végzett feladatokról és tapasztalatokról.

Homonnai-Sipos Emese rendőr főtörzszászlós: A gyerekek ismerjék a segélyhívó telefonszámokat, valamint emlékezetből tudják szüleik telefonszámát is! Fotó: rendőrség

A nyári szünidő veszélyeit is összefoglalta, külön kiemelve a biztonságot, és a szabad vizek veszélyeit. Hangsúlyozta, hogy különös figyelmet kell fordítani a felnőtt felügyelete nélkül, közterületen egyedül tartózkodó gyermekekre. Ezen kívül fontos, hogy a szülők kérjék meg gyermeküket, ha elmennek otthonról, mondják meg hová indulnak, kivel találkoznak és mikor érnek haza. Ismerjék meg barátaik nevét, címét, telefonos elérhetőségét, mely nem a bizalmatlanság jele, hanem a gondoskodásé. Hívják fel a gyermekek figyelmét, hogy értékeikkel ne hivalkodjanak, azokat ne tartsák jól látható helyen és ne adják oda senkinek. Táskájukat ne hagyják őrizetlenül, azokat mindig tartsák maguk mellett. Idegenekben ne bízzanak meg feltétel nélkül, velük ne menjenek sehová. A késő esti órákban lehetőség szerint ne tartózkodjanak közterületen. Ismerjék a segélyhívó telefonszámokat, valamint emlékezetből tudják szüleik telefonszámát is.

A munkacsoport tagjai a találkozón tájékoztatást kaptak a járás területén levő nyári táborok bűn-, és baleset-megelőzési programjairól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!