Balaton

2017.09.18. 13:11

Kampány a horgászokért – életmentő lehet a mentőmellény!

A mentőmellény nem a büntetéstől, hanem az értelmetlen haláltól véd! A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) az őszi horgászszezon elején, a csónakból horgászók életének védelméért kampányt indít, közölte Tar Mihály, a VMSZ szóvivője.

Kovács Erika

Mint mondta, a kampány célja, hogy minél több horgász értse meg, a mentőmellénynek nem a csónak orrában van a helye, mert az csak akkor nyújt esélyt a túlélésre, ha azt viselik! Az őszi horgászszezon még el sem kezdődött, de a Balatonon egy ember már életét vesztette úgy, hogy csónakjából a vízbe esett és elmerült. -A Fenékpusztához közeli esethez kísértetiesen hasonló történt pár nappal később a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vadnán. Itt is a csónakból esett a vízbe egy horgász, aki ugyancsak azonnal elmerült, emlékeztetett a szóvivő. Tar Mihály hozzáfűzte, mindkét esetben ketten tartózkodtak a csónakban, de hiába; az életben maradt társak nem tudtak segíteni nekik. Mindkét esetben az áldozatok elkövették azt a hibát, hogy a csónakban nem viseltek mentőmellényt, a vízbe anélkül kerültek, így az esélyt sem adták meg maguknak arra, hogy a víz felszínén maradjanak. A szóvivő aláhúzta, a VMSZ most azért indít kampányt, hogy az egyre zordabb időben is csónakba szálló horgászok ne veszélyeztessék életüket azzal, hogy vagányságból, nemtörődömségből. kivagyiságból a mentőmellényt nem használják. – Ez az eszköz életet ment! Legtöbbet maguk, a horgászok tehetnek életben maradásukért! – fogalmazott Tar Mihály. A VMSZ honlapján közzétett egy rajzos ábrát is, amelyen József és Béla horgászik. József használt mellényt, és amikor vízbe esett, ez megmentette az életét. Béla, aki nem viselte a mellényt, nem élte túl a merülést.

https://www.facebook.com/vizimentok/photos/a.149590305101863.29460.139792899414937/1559450644115815/?type=3&theater

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!