bíróság

2018.04.01. 08:00

Zaklatta volt élettársát a balatonfüredi férfi

Zaklatásaival komoly félelmet keltett volt élettársában az a férfi, akit a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt.

Mátételki András

A büntetlen előéletű Cs. Z. Márkkal 11 évi együttlét után szakított a párja. Az asszony még korábban az egyik Duna-parti településen külön vagyonából építtetett egy házat, amelyet 2011. november végén eladott. Közös gyermekük apjának a 28 millió forintból először 450 ezret, majd 2013 nyarán még kétmilliót adott. Ezt a 44 éves vádlott kevesellte, nyolcmilliót követelt a vételárból. Mivel a továbbiakban már nem kapott pénzt, volt kedvesét többször megfenyegette avval, hogy bántalmazni fogja, megvereti őt behajtó emberekkel. Telefonon azt is mondta, hogy szájba vágja, tönkreteszi, s a nő majd térden csúszva fog könyörögni… Kilátásba helyezte azt is, hogy agyonveri, ha nem kapja meg a kétmillióját, amit jogosnak vélt.

Az anyagi vitán kívül gyermekük láthatása miatt is komoly nézetkülönbségek merültek fel a szülők között. Az anya gyermekével Balatonfüredre költözött 2013 májusában, a férfi az év őszétől szintén a városban telepedett le, albérletben lakott. Ettől kezdve napi rendszerességgel közösen kísérték oda-vissza a kisfiúkat az iskolába – hiába tiltakozott ez ellen az anya, már csak azért is, mert ilyenkor a vádlott meglehetősen agresszíven viselkedett vele. Amikor a következő év nyarán hármasban kirándultak Tihanyban, a férfi az utcán rátámadt: erősen megszorította a nyakát, majd ezt mondta: „Kinyírlak, kitaposom a beled! Rád gyújtom majd a házat!”.

Ilyen és ehhez hasonló félelmet keltő kijelentéseket küldött a nő telefonjára. Például azt: „Nem érzek félelmet, csak bosszút!”. Cs. Z. Márk a nő társasházában lakóknak olyan levelet dobott be, amelyben az asszonyt igyekezett lejáratni, magát jó fényben feltüntetni. Máskor kővel dobta be párja lakásának ablakát, majd dörömbölt az ajtón. A sértett ekkor kihívta a rendőröket. A bíróság a férfi távoltartását rendelte el.

A Veszprémi Törvényszék önbíráskodás és zaklatások bűntette miatt Cs. Z. Márkot jogerősen egyévi próbaidőre felfüggesztett öt hónap börtönre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!