közlekedésbiztonság

2017.09.19. 08:30

Elsősökkel ismerkedett az Irinyi iskola rendőre

A 2017–2018-as tanévben is folytatódik Az iskola rendőre program, ahol sok hasznos, közlekedéssel kapcsolatos információval ismertetik meg a diákokat, tudtuk meg Aradi Virágtól, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Kovács Erika

Gibicsár Tamás rendőr törzszászlós közlekedési szabályokról beszélt a balatonfűzfői diákoknak Fotó: rendőrség

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai az illetékességi területükön található oktatási intézményeket ebben a tanévben is sorban keresik fel Az iskola rendőre program keretében. A rendőrök átadják az első osztályosoknak a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos üzenő-füzeteket, és felhívják a gyermekek figyelmét a legfontosabb közlekedési szabályokra, amelyekre naponta szükségük lehet, például akkor, amikor az iskolába mennek.

Gibicsár Tamás rendőr törzszászlós közlekedési szabályokról beszélt a balatonfűzfői diákoknak Fotó: rendőrség

Gibicsár Tamás rendőr törzszászlós a Balatonalmádi Rendőrkapitányság képviseletében 2017. szeptember második hetében kereste fel a balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészet-oktatási Intézmény tanulóit, akiknek baleset-megelőzési foglalkozást tartott, így beszélt nekik a legfontosabb tudnivalókról, amelyeket többek között a gyalogos, illetve kerékpáros közlekedésnél nagyon fontos ismerniük. Az iskola tanulói egyébként rendszeres résztvevői és eredményes szereplői a rendőrség által szervezett különféle baleset-megelőzési versenyeknek. Az előadást követően Gibicsár Tamás rendőr törzszászlós az iskola oktatási célú kerékpárjaira a közúti közlekedés szabályainak megfelelő felszereléséhez szükséges eszközöket, például lámpákat, figyelemfelkeltő és a láthatóságot szolgáló prizmákat adott át Horváth Irénnek, az oktatási intézmény tanárnőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában