baleset-megelőzés

2017.09.29. 11:00

Játszva tanultak az almádi gyerekek

A közlekedési szabályok betartására, a balesetek meg-előzésére hívták fel a település óvodásainak és iskolásainak figyelmét a közelmúltban rendezett autómentes napon.

Marton Attila

A településen évek óta megrendezik az Európai mobilitási hét zárónapjaként az autómentes napot. Idén először két helyszín, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár, valamint a Vörösberényi Általános Iskola adott otthont a programoknak, mondta kérdésünkre Stanka Mária, a rendezvény egyik szervezője, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság őrnagya. Hozzátette, a rendezvénnyel a balesetmentes közlekedésre hívták fel a gyerekek figyelmét, mert véleménye szerint a fiatalok szemléletének formálása hosszú távon szolgálja a közlekedésbiztonság érdekét a figyelmes és szabálykövető magatartás elsajátításával.

 

A kulturális intézménynél beleset-megelőzési játékok-kal várták a helyi óvodáso-kat, a Györgyi Dénes Általános Iskola diákjai kerékpáros ügyességi pályán próbálhatták ki magukat a parkolóban, míg az épület színháztermében rollerrel oldhattak meg közlekedési feladatokat a gyerekek.

A Vörösberényi Általános Iskola udvarán minden korosztályt megszólított a játé-kos foglalkozás. A kisebbek rollerrel, görkorcsolyával haladhattak az akadálypályán, míg a nagyobbak kerékpá- ros ügyességüket, valamint a kerékpározásra vonatkozó KRESZ-tudásukat tehették próbára, mondta Stanka Mária.

A rendezvényen a rendőrkapitányság kerékpáros bukósisakokat ajándékozott az iskolának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában