Balatonfüred

2017.09.13. 15:52

Kiváló az együttműködés a tankerület és az iskolák között

A Balatonfüredi Tankerületi Központ működéséről számolt be a szervezet igazgatója és a térségben működő több iskola intézményvezetője.

Marton Attila

Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a szervezeti egység januártól működik, a balatonfüredi mellett a tapolcai és a sümegi járás területén lévő intézmények fenntartói feladatait látja el. A tankerületben összesen 22 köznevelési intézmény működik, a tanulók létszáma közel ötezer. Az igazgató hangsúlyozta, a tankerület és az iskolák közötti együttműködés szoros.

Fotó: Marton Attila

A tanévet érintő változások kapcsán kifejtette, a sajátos nevelési igényű gyerekek ellátása érdekében utazó gyógypedagógusi hálózatot szerveztek meg a Balatonfüredi Fekete István Speciális Általános Iskolában. A hálózatban dolgozó szakemberek mindhárom járás iskoláiban segítséget nyújtanak.

Szabó Lajos Konrád a pályázatokról szólva kiemelte, a tankerület öt iskolája európai uniós pályázaton infrastrukturális fejlesztésre összesen 263 millió forintot nyert el, valamint további négy intézmény nyújtott be pályázatot mintegy 200 millió forint támogatásra. Steierlein István, az egyik nyertes intézmény, a Radnóti iskola igazgatója elmondta, a pályázati forrás- ból tantermeket és folyosó-kat újítanak fel, valamint a teljes villamosvezeték-hálózatot korszerűsítik.

Krisztin N. Lászlóné, a badacsonytomaji Tatay iskola igazgatója elmondta, az elnyert támogatást a természettudományos labor kialakítá-sára, tantermek fejlesztésére és sporteszközök beszerzésére fordítják. Bebesi Józsefné, a sümegi Ramassetter iskola igazgatója arról számolt be, hogy a támogatásból a tornaszoba és öltözők is megújulnak. Diószeghy Leopoldina, a balatonfüredi Eötvös iskola igazgatója kiemelte, az intézmény 25 millió forint infrastrukturális fejlesztésre tervez pályázatot benyújtani, valamint eszközfejlesztésre 75 millió forint támogatást igényeltek. Duna Katalin, a Lóczy Lajos Gimnázium igazgatója kiemelte, iskolájukban közel kétszáz diák kapott térítésmentesen tankönyvet az ingyenes ellátás kiterjesztésének köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában