Összefogás

2017.09.13. 06:30

Közösen szépítették meg a vörösberényi kolostort

Önkéntesek és civil szervezetek képviselői közösen tették rendbe a vörösberényi kolostor épületét és környezetét a napokban.

Töltési Erzsébet

kolostor Fotó: Töltési Erzsébet

Keszey János polgármester és Hoffmann Gyöngyi jegyző augusztus utolsó napjaiban levélben fordult a helyiekhez, arra kérve őket, segítsenek rendbe tenni az évek óta használaton kívüli épület helyiségeit és környezetét, hogy a szeptember 16-17-i Kulturális Örökség Napjain méltó állapotában mutathassák meg a nagyközönségnek a város új büszkeségét.

A kérésre több civil szervezet jelentkezett, a Honismereti és Városszépítő Kör, a Mongúzok Taekwon-do SE, a Nők a Balatonért Egyesület, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Vörösberény Lovas Egyesület, a Nyugdíjasklub önkéntesei, a Városgondokság dolgozói. Összesen több mint ötvenen jelentek meg gyönyörű napsütésben a nemrég visszakapott vörösberényi kolostornál.

Először a Balatonalmádi Városgondokság munkatársai tartottak munkavédelmi felkészítést, osztottak kesztyűket, takarító eszközöket, majd a meghívók és önkéntesek közösen, vidám hangulatban több mint három óra hosszan porszívózták a szép épület szobáit, folyosóit, mosták és tisztították ablakait, söpörték, gazolták a kolostor udvarát. A résztvevők meglepetésére a munka vége felé a város vendégül látta az önkénteseket, így beszélgetéssel, a barátság ápolásával zárult a rendezvény.

A kolostorban korábban Balaton Akadémia, középiskolai kollégium működött és Erzsébet tábort is tartottak. Az épület hasznosításáról a képviselő-testület hamarosan döntést hoz.

Töltési Erzsébet/Olvasó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában