Entente Florale Europe

2017.09.16. 15:25

Tihany kivirágzott: aranyérmet nyert az európai falvak között!

Az Entente Florale Europe – európai virágosítási verseny – zsűrije arany minősítést adott Tihanynak a 2017. évi versenyben – adja hírül közösségi oldalán a Balaton-parti település.

veol.hu

Tihany a falvak, Kaposvár a városok kategóriájában képviselte Magyarországot az Entente Florale Europe-on, miután tavaly megkapták a Legvirágosabb magyar város környezetszépítő verseny fődíját – tudtuk meg az MTI-től.

A Magyar Turisztikai Ügynökség korábbi közlése szerint az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye három évtizedes múltra tekint vissza. Az Entente Florale Europe több mint verseny, az európai összetartozás jegyében folytatott kampány a közös európai környezeti, kulturális értékek megóvásáért, az élhetőbb környezet megteremtéséért – írták.

A program 12 ország mintegy 25 ezer települése között teremt kapcsolatot és több mint 50 millió embert mozgósít. Az európai versenyen a magyarországi indulók ezt megelőzően 9 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10 települést pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában