pápai reformátusok

2017.10.16. 19:21

Befogadták a gyülekezetbe az Édenkert óvodát

A Pápai Református Egyházközség ünnepélyes keretek között fogadta gyülekezetébe a szeptember 1-jén elindult Édenkert Református Óvoda munkatársait, növendékeit.

Laskovics Márió

Tunnerné Buzás Éva óvodavezető teszi le fogadalmát az Úr és ifj. Márkus Mihály vezető lelkipásztor színe előtt. Képesek minden kisgyermekhez odahajolni Fotó: Laskovics Márió

Az Édenkert Pápai Református Óvoda szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit a korábbi Csókai Óvoda helyén, ezért ünnepi istentiszteletet tartottak a református templomban, amelyen a gyülekezet tagjaivá fogadták az óvoda munkatársait, növendékeit.

Ifj. Márkus Mihály vezető lelkipásztor igehirdetését követően Böröczky Zoltán gyülekezeti főgondnok beszámolt róla, hogy több mint egy éve vetődött fel a gondolat az önkormányzat és a gyülekezet vezetői között, hogy a tizenegy városi óvoda közül egyet, a Csókait átvehetné a református egyház. A Csókai Óvoda 1948-ig felekezeti óvodaként, a Kerkapoly-Bodor Alapítvány támogatásával működött. A kölcsönös hajlandóság után megkezdődtek az egyeztetések, megbeszélések, tárgyalások, önkormányzati és presbiteri döntések, határozatok, szülői és munkatársi nyilatkozatok, alapítási eljárás és sok ügyintézés, hogy az Édenkert Református Óvoda időben megnyithassa kapuit. Így tehát elmondható, hogy a reformáció 500. évfordulóján, 69 év után ismét van óvodája a református gyülekezetnek.

Tunnerné Buzás Éva óvodavezető teszi le fogadalmát az Úr és ifj. Márkus Mihály vezető lelkipásztor
színe előtt. Képesek minden kisgyermekhez odahajolni Fotó: Laskovics Márió

Áldozó Tamás polgármester közölte, a város szegényebb lett egy intézménnyel, de a pápai reformátusok közössége gazdagodott egy óvodával. Ha pedig ők gazdagodnak, akkor a pápaiak nagy közössége is gazdagabb lesz ezzel. Köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki támogatta ezt a változást.

Előbb Tunnerné Buzás Éva óvodavezető, majd tanévnyitó beszéde után a munkatársi gárda is fogadalmat tett. Végül a gyerekek rövid műsoruk után ajándék kitűzőt kaptak. – Istenünk olyan óvodapedagógusokat és pedagógiai munkát segítő munkatársakat vezérelt hozzánk, akik nemcsak szakmai tudásban állják meg a helyüket, hanem elkötelezettek vallási tekintetben, szeretetteljes személyiségek is. Képesek minden kisgyermekhez odahajolni, felemelni az elesetteket, és a zöld óvoda szellemiségét magukévá fogadni. Érték az a hat év, amelyben az integrációs munkával szép eredményeket tudtunk felmutatni. A hitéleti neveléssel, protestáns értékekkel összefonódva utunk kiszélesedhet, további távlatokat teremthet. Családias, barátságos környezetben várjuk azokat a gyerekeket, akiknek szülei értékelik a szerető odafigyelést, a sokféle, színes programot, a vidámságot, az óvoda munkatársaival szorosra fűzött, építő együttműködést – emelte ki az intézményvezető.

Továbbá megjegyezte, köszönik a szülők bizalmát, az óvodában 94 gyermeket nevelnek. Az étkezéseket, a délutáni alvást imádságok kísérik. Az óvodai lelkész heti két alkalommal tart áhítatot, hitéleti foglalkozásokat, ezekből már most láthatóan töltekeznek a kicsik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában