alma a fájától

2017.10.28. 13:00

Együtt verekedett apa és fia a kocsmában

Egy többszörösen büntetett előéletű férfit ismét rács mögé küldött a bíróság, mert fiatalkorú fiával együtt verekedett az egyik kocsmában.

Mátételki András

Az eset tavalyelőtt történt október elején, az esti órákban. A 34 éves, lovászpatonai G. Ferenc, valamint az akkor 15 éves fia, a fiatal-korú G. Ferenc bementek Bakonytamásiban az egyik szórakozóhelyre, ahol az apa meg akart leckéztetni egy fiatalembert, aki ismerőse barátnőjéhez vonzódott. Az elsőrendű vádlott ököllel arcon ütötte a férfit, majd a fia is bekapcsolódott az illető bántalmazásába: combon rúgta és ököllel fejen ütötte a sértettet. A kamasznak ez idő alatt a zirci lakásotthonban kellett volna lennie, ahol 2013 óta élt, miután a gyámhivatal ki-emelte őt a családból. A szökését az apja is segítette, aki így fia erkölcsi fejlődését veszélyeztette – áll a bíróság ítéletében.

A fiatalkorút azért is felelősségre vonta a bíróság, mert tavaly májusban – ekkor is szökésben volt – a szülői házban az egyik hölgy rokonukat hirtelen haragjában szájon vágta, majd nekilökte a szobaajtónak.

Jó egy hónappal később a kamasz újfent lelépett az otthonból az ott lakó, 17 éves barátnőjével. Éjszaka elmentek falujuk egyik kisboltjához, ahol a ház bejárati ajtaja nyitva volt. A korábban már büntetett legény besurrant a házba – barátnője a ház előtt várta -, majd felmarkolta az asztalon lévő 350 ezer forintot és az 50 eurót. A lány próbálta meggyőzni, hogy vigye vissza a summát, de később belement, hogy együtt költsék el. Balatonfüredre utaztak, ahol egy hét alatt elköltötték a pénzt: étterembe jártak, ruhákat, műszaki cikket vásároltak.

Miután elfogyott a pénzük, a tolvaj éjszaka egyedül visszament a lovászpatonai kisbolthoz, ahol a csöngetésére a tulajdonos hölgy jelent meg az ablakban. Megkérte, készítsen neki szendvicset. Míg a házigazda a fiú kérését teljesítette, ő a nyitott ablakon bemászott, s az ágyon lévő 350 ezer forintot magához vette. Ezt az összeget is elköltötte, így a boltos kára 700 ezer forint lett.

A Pápai Járásbíróság G. Ferencet kiskorú veszélyeztetésének bűntette és garázdaság vétsége miatt két év nyolc hónap börtönnel sújtotta. Fiát lopás, garázdaság és testi sértés miatt másfél év javítóintézeti nevelésre ítélték. Orgazda barátnőjét másfél év próbára bocsátották.

A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában