szüret

2017.10.11. 18:41

Hagyományteremtő céllal vonultak fel

Felélesztenék a régi hagyományt, ezért tíz év után újra megrendezték a szüreti felvonulást a helységben.

Laskovics Márió

Több lovaskocsival járták körbe a helységet

Szüreti felvonulást rendeztek szombaton a faluban, amelyen a nyugalmas kis község apraja-nagyja részt vett. A több lovaskocsiból álló konvoj a volt termelőszövetkezet telephelyétől indult délelőtt 10 órakor, s végighaladt az Öreg-Séd és a Gerence-patak között található településen. Menet közben, valamint az egyes megállóknál Schlögl Attila harmonikás húzta a nótát, szórakoztatta az embereket. Jó pár helyi lakos vállalta, hogy állomáshelyként finomságokat kínál a háza előtt, ennek megfelelően a portákon pálinkát, bort, sört, üdítőt, különféle rétest, süteményeket, gyümölcsöket kóstolhattak a résztvevők, akik a falut körbejárva végül a játszótéren pihentek meg, és kulturális műsornak örülhettek.

Több lovaskocsival járták körbe a helységet

A Bakonyszücsi Hölgyek Klubja sváb táncokat, Bakonyvári Sándor pedig operettcsokrot adott elő, majd élő zenegépként a dalkívánságokat is teljesítette. A közös ebéden az önkormányzat jóvoltából vadpörkölt és halászlé, illetve sok falubeli háziasszony kedvességének ékes bizonyítékaként többféle sütemény várta a megéhezett felvonulókat, érdeklődőket – tudtuk meg Brunner Imre polgármestertől.

Nem hiányzott a kreativitás sem, a szüreti felvonulásra feldíszítették a falut

A faluvezető kifejtette, mintegy tíz éve nem szerveztek Bében szüreti felvonulást. Idén a közösségépítés, a régi hagyomány felélesztése céljából tartották fontosnak megrendezni az ünnepséget.

A portákon mindenféle földi jóval megrakott asztalok fogadták a felvonulókat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában