energiahatékonyság

2017.10.21. 09:30

Még idén végeznek a füredi református iskola korszerűsítésével

A nyílászárók cseréjével elkezdődik a Balatonfüredi Református Általános Iskola épületének felújítása. A projekt forrása a Kohéziós Alapból elnyert pályázat, Balatonfüred Város Önkormányzata és a Dunántúli Református Egyházkerület támogatásaiból, vissza nem térítendő támogatásokból áll rendelkezésre.

Sági Ági

Néhány éve hozták létre a 140 személyes dísztermet, itt tartják jövő pénteken a zsoltáréneklő versenyt is. A termet Rojtos Norbert igazgató mutatta meg Fotó: Sági Ági

- A felújítás legfontosabb eleme a fűtésrendszer korszerűsítése, és itt történik majd a legnagyobb beavatkozás. Cseréljük a radiátorokat, a csőhálózat nagy részét és új kazán is lesz. Ennek azért van nagy jelentősége, mert a jelenlegi kazán egy nem a református iskolához tartozó másik épületet is fűt, és az átalakítással lehetővé válik a két épület fűtésének szétválasztása – mondta el lapunknak Pahocsa Dániel projektmenedzser.

A rendelkezésre álló 42 millió forint segítségével valósulhat meg a külső nyílás-zárók cseréje, a homlokzatok és padlásfödém hőszigetelése. A fűtéskorszerűsítés mellett napelemes rendszert is kialakítanak.

Néhány éve hozták létre a 140 személyes dísztermet, itt tartják jövő pénteken a zsoltáréneklő versenyt is. A termet Rojtos Norbert igazgató mutatta meg Fotó: Sági Ági

- A Balatonfüredi Református Egyházközség 2012-ben vette át az iskola fenntartását. Az elmúlt években is sok minden változott: osztálytermek, folyosók újultak meg, új a kémia, fizika, biológia szaktanterem és eszköztár, és ezekre büszkék vagyunk. Két tanterem összenyitásával alakítottuk ki a Kálvin-termet, a dísztermünket, itt lesz jövő héten a zsoltáréneklő verseny. Számunkra azonban a legfontosabb, hogy az iskola szellemisége is változott. Célunk a keresztény nevelés és szellemiség átadása, és úgy érzem, hogy jó irányba haladunk – mondta Rojtos Norbert igazgató.

A fejlesztés eredményeként javul az épület energiahatékonysága, és megújuló energiaforrások felhasználására is sor kerül, melyek környezeti hatásai mellett a gyerekek szemléletformálását is lehetővé teszik.

A beruházás a tervek szerint idén december végére elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában