Tapolca

2017.10.02. 12:00

Pisztráng zöld dióval

A hétvégi Pisztráng- és borfesztiválon rendezett hagyományos halsütő versenyen idén tizennégy csapat indult.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos pisztrángszentelést és pisztrángsütő versenyt idén is nagy érdeklődés és finom illatok kíséretében rendezte Péter atya és Balázs atya a plébánia udvarán. A megmérettetésre jelentkező 14 csapat közül volt, amelynek tagjai tárcsán, mások kerti grillsütőn vagy odacipelt klasszikus tűzhelyen sütöttek.

A második helyezett csapat tagjai – Balogh Gábor és Kóródi Tamás – sütik a pisztrángot, amit aztán zöld dióból készült befőttel és lekvárral kínáltak Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A megszokott fűszerezésen túl a halat pácolták tejben, sütötték szalonnával, sajttal, kínálták zölddió-befőttel. Első a Bauxit horgászegyesület csapata lett a versenyen, második a Szent György-hegyi borgazdák és a Tapolcai nebulók csapata, a harmadik helyet pedig a rendőrkapitányság tagjai érték el.

A Pisztráng- és borfesztiválra ebben az évben is naponta több ezren érkeztek vidékről és külföldről is a Malom-tóhoz. Remek koncertek, különféleképpen elkészített pisztrángok, jó borok vártak mindenkit. A kikapcsolódásra vágyó vendégek délelőttől késő éjszakáig körbeülték a felső és az alsó tavat. A fellépők között volt a Babos–Piller Jazz Duó, Sajcz Gábor harmonikázott, játszott a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar, a Happy Dixieland Band, a Stereo Swing feat. Szűcs Gabi. Nagy sikere volt a tó tükrére vetített esti lézershow-nak, sokan voltak kíváncsiak az Acoustic Planet és a Mojo Workings, valamint a Tom White & the Mad Circus és a Fonográf-emlékzenekar koncertjére. Fellépett a Zajongó Zenekar, a Muddy Shoes Band, a Pedro & the Dogboomers és a Prokofjev. A gyerekek kedvét kereste a lufibohóc, az arcfestő, a kisvonat.

Három napon át gazdag kézműves vásárnak is helyet adott a tópart, vasárnap délután a katolikus templomban pedig Gion Zsuzsanna mezzoszoprán énekművész és Virágh András orgonaművész adott koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában