százhatvan éve

2017.10.16. 11:38

Verssel, zenével, dallal ünnepelték a sümegi gimnáziumot

Büszkék lehetünk rá, hogy a városnak mindig voltak olyan polgárai, akik áldoztak a gimnázium léte érdekében. Ezekkel a szavakkal nyitotta ünnepi köszöntőjét a Kisfaludy Sándor Gimnázium fennállása 160. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen Szeidlné Lakos Éva.

Tóth B. Zsuzsa

A diákok Kisfaludy és Ramassetter szobrát is megkoszorúzták az ünnepségen Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az igazgató az intézmény, a pedagógusok, diákok érdemeit sorolta és leszögezte, hogy amint elődeik, a gimnázium mai pedagógusai is mindent megtesznek azért, hogy jó legyen kisfaludys diáknak lenni.

Szűcs Attila a Balatonfüredi Tankerület igazgatóhelyettese beszédében fontosnak érezte, hogy az iskola a tudás mellett egy kisfaludys életérzést ad át nemzedékről nemzedékre.

- A névadó tisztelete ma is arra kötelez minket, hogy töretlenül higgyük, hogy ami nehéz, az nem lehetetlen – mondta Szűcs Attila.

A diákok Kisfaludy és Ramassetter szobrát is megkoszorúzták az ünnepségen Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Végh László, Sümeg polgármestere úgy fogalmazott, hogy 160 éve büszke lehet a város a gimnáziumára, amely az induláskor éppúgy 11 diákot fogadott, mint a néhány hete nyitott közösségi főiskola.

- Remélem, az utóbbi is fennmarad majd legalább 160 éven át, és a szkeptikusoknak éppúgy nem lesz igazuk, mint 160 éve volt – mondta a polgármester, egykori diákként is.

Az évfordulót köszöntötte Kaiser Mihály is, az Öregdiákok Baráti Körének elnöke. Az ünnepi műsorban egykori és mai diákok, pedagógusok, a gimnázium életében részt vevő csoportok, szülők, zeneiskolások együtt szerepeltek verssel, zenével, dallal. Az ünnepséget megelőzően a gimnáziumban iskolatörténeti órán vettek részt a diákok, majd rövid műsorral emlékeztek az egykori névadókra, Kisfaludyra és Ramasetter Vincére, majd megkoszorúzták szobraikat. Délután az Öregdiákok Baráti Körének ülésével fejeződött be az ünneplés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában