Jövőre indulhatnak a házépítések

2017.11.30. 07:00

Elkészült a gyulafirátóti közműhálózat

Felavatták egy közel száz telekből álló gyulafirátóti lakóövezet közműhálózatát a napokban.

Marton Attila

Czaun János, Porga Gyula és Sára-Lukács István a közműhálózat avatásán. A lakóövezet 91 telekből áll Fotó: Marton Attila

A Kálvária-domb melletti területen a közelmúltban fejeződött be a víz-, a csatorna- és az elektromos hálózat ki-építése, és folyamatban van a földgáz bekötése. Az építési telkek tulajdonosai önerős beruházás keretében finanszírozták a közműveket.

Czaun János, Porga Gyula és Sára-Lukács István a közműhálózat avatásán. A lakóövezet 91 telekből áll Fotó: Marton Attila

Czaun János, a helyi rész-önkormányzat vezetője elmondta, a 91 telekből álló új lakóövezet révén várhatóan mintegy 350 lakóval gyarapodhat Gyulafirátót népessége a következő években. Porga Gyula polgármester arról beszélt, a város gazdasága erős, a munkaerőpiaci hely-zet miatt sokan költöznének Veszprémbe. Hozzátette, a megyeszékhelyen a következő időszakban hatszáz új lakást adhatnak át. Megjegyezte, sokan kezdenének önerős családi ház építésébe is, Veszprémben azonban kevés telek áll rendelkezésre.

Sára-Lukács István, a Gyulafirátóti Bakonyerdő Közműtársulat vezetője fel-idézte, a lakóövezeti telkek mezőgazdasági területből belterületté minősítése az 1990-es években kezdődött. A gazdasági válság megakasztotta a folyamatot, tavaly azon- ban új lendületet vett a közművesítés.

Ha a beépítettség eléri a nyolcvan százalékot, csapadékvíz-elvezető árkokat és szilárd burkolatú utat is építhetnek a lakóövezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában