Tanárokat köszöntöttek Balatonfüreden

2017.11.16. 11:00

Emlékdiplomát kaptak az 50, 60 és 65 éve végzettek

Átadták a pedagógus-emlékdiplomákat Balatonfüreden. Idén kilenc nyugdíjas pedagógust köszöntöttek, és egy posztumusz diplomát is átadtak.

Sági Ági

A kitüntetetttek, balról: Hudák Józsefné, Balogh Ádámné, Felföldi Dezső, Tarján Gáborné és Pataki Erzsébet. Tanításuk egy életre elkísér bennünket Fotó: Sági Ági

A kitüntetetteket Bóka István polgármester köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy tanárnak lenni a legcsodálatosabb és talán a legellentmondásosabb foglalkozás. A tanításokat sokszor csak utólag értjük meg, pedig a pedagógusok életünk legmeghatározóbb alakjai, akik tanítása egy életre elkísér bennünket. A pedagógus megajándékozza tanítványait ismerettel, tudással, emberséggel, jó példával. Megmutatja az utat a kitartáshoz, a szorgalomhoz, a becsületességhez és az igazsághoz ragaszkodáshoz. Az ünnepségen távollétében gyémánt oklevéllel köszöntötték Erdős Jánosnét és Rácz Bélánét. Rubin oklevélben részesült Rozs Elemérné és Szőr Gyula.


A kitüntetettek, balról: Hudák Józsefné, Balogh Ádámné, Felföldi Dezső, Tarján Gáborné és Pataki Erzsébet. Tanításuk egy életre elkísér bennünket Fotó: Sági Ági

Posztumusz diplomát adományoztak Pileczky Erzsébetnek a város zenekultúrájáért kifejtett munkájáért, aki 1972-től januárban bekövetkezett váratlan haláláig Balatonfüred Város Vegyeskarának karnagya volt. A plakettet lánya, Czingráber Judit vette át.

Arany oklevelet vehetett át Pataki Erzsébet, aki a Bem iskolában 10 évig a néptánccsoportot is vezette, és az iskola meghatározó személyisége volt. Szintén arany oklevelet vehetett át Tarján Gáborné, aki a Radnóti iskolában alsó és felső tagozaton is tanított magyar nyelv és irodalmat, valamint biológiát.

Gyémánt oklevelet vehetett át Hudák Józsefné, aki a Radnóti iskolában volt a munkaközösség vezetője, és jó kapcsolatot alakított ki a többi iskolával. Balogh Ádámné szintén gyémánt oklevelet vehetett át. A Kertészeti Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézetben felkészültsége és lelkesedése jelentősen hozzájárult a diákotthoni élet színesítéséhez.

Gyémánt és vas oklevélben részesítették Felföldi Dezsőt, aki több munkahely után a Radnóti iskolában 21 évig tanított.

Az önkormányzat házasságkötő termében tartott ünnepségen a Kiserdei Óvoda óvodásai, Farkas Anna, a Református iskola tanulója, és a Radnóti Miklós Általános Iskola kis kórusa adott rövid műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában