Menza

2017.11.12. 07:00

Meg kell tanítani tudatosan étkezni a gyerekeket

Minden konyhai alkalmazott szívét-lelkét beleteszi a közétkeztetésbe, s szeretnénk, hogy az így készülő ételek még finomabbak, egészségesebbek legyenek – mondta el Heizler Norbert, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) országos koordinátora a menzareform kapcsán Berhidán, ahol a közétkeztetés minőségének javítását célzó programot mutatta be a szervezet.

Leitner Vera

Fotó: Balogh Akos

– Magyarország jó mezőgazdasági lehetőségekkel bír, s ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni a helyi érkeztetés esetén sem. Sok helyen azt halljuk, hogy a helyi gazdák nem tudják eladni a jó minőségű terményüket. Ha innen közelítjük a közétkeztetést, elmondhatjuk, hogy a helyi termelők számára kezdünk el egyfajta piacot szervezni – emelte ki Heizler Norbert. – Emellett szeretnénk kialakítani a közétkeztetésben részt vevőkben, elsősorban a gyerekekben a tudatos táplálkozás, a finom és esztétikus ételek utáni igényt.

Buday Péter a különböző, egészséges alapanyagokból készült zöldséges-húsos fasírtokat mutatja Pergő Margit berhidai polgármesternek és Kontrát Károly államtitkárnak Fotó: Balogh Ákos

Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke elmondta, a szövetség örömmel karolta fel a CÖF kezdeményezését és szervez kerekasztal-beszélgetéseket a témában országszerte, ezért látogattak el Berhidára is, ahol a jelenlévők egészséges zöldségfasírtokat, főzelékeket, házi gyümölcsjoghurtot is kóstolhattak.

A menzareform egyik képviselője, Buday Péter mesterszakács kiemelte, a gyerekeket már kiskorukban meg kell ismertetni az egészséges alapanyagokkal, hogy azokat később is szívesen fogyasszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában