Galériával!

2017.11.29. 18:16

Reggel már hógolyózhatunk: több centi hó hullott a megyében

Nagy pelyhekben kezdett el esni a hó Veszprém megyében, szerdán este, amelyből két centi vastagságú hullott rövid idő alatt.

Kovács Erika

Fotó: PESTHY MARTON

A megyeszékhely fehérbe öltözött, ezen a télen első alkalommal. Az utak csúszósak, megmarad rajtuk a hó, közlekedjen mindenki nagyon óvatosan!

Hárskúton körülbelül két órával ezelőtt kezdett havazni, azóta több centi hó hullott.

Havazás Hárskúton Fotó: Pesthy Márton

Szerdán reggel már havazott a megyében rövid ideig, de a fehér lepel nem maradt meg. A kora esti órákban aztán megérkezett az újabb havazás, ezúttal hatalmas pelyhekben kezdett el esni a hó a megye nagyobb részén. Veszprémben és Eplényben hatalmas pelyhekkel kezdődött a havazás, a hó a megyeszékhelyen a kertekben, a mellékutcákban, a járdákon megmaradt, a belvárosi utakról leolvadt, illetve az autók leverték róla a havat. Gyönyörű látványt nyújtott a vár a havazásban, többen kimondottan emiatt sétáltak a hóval borított macskaköveken. A Bakony is téli arcát mutatta, ott legalább öt centiméteres hónak örülhettek a téli hangulat kedvelői, úgy tudjuk, a gyerekek már hógolyóztak, és kisebb hóembert is építettek több hegyvidéki településen. Olvasónk elmondása szerint Várpalota környékén is hókásás utak fogadták a közlekedőket, a város és Tés között csak nagyon lassan lehetett haladni szerdán este.

Fotó: Pesthy Márton

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Kht. kommunikációs vezetője megkeresésünkre elmondta, Veszprém megyében szerdán este hét munkagéppel sószórást végeztek a Bakonyban, a 82-es főúton és mellékútjain, Veszprém környékén, a 8-as számú főúton, valamint Városlőd és Hárskút között. A Bakonyban éjszaka is dolgoznak majd a gépek. – A megyében a közlekedésben nincsenek fennakadások a havazás miatt, mondta el Pécsi Norbert. A rendőrség fokozott figyelmet kért a közlekedőktől, mert a havas, hókásás utak éjszaka lefagyhatnak, hajnalban, reggel pedig csúszhatnak.

Fotó: Pesthy Márton
Fotó: Pesthy Márton

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában