Révfülöp

2017.11.26. 21:27

Mederkotrás és testvértelepülés- Révfülöp

A nyári főszezon eltelte után nem sok idő maradt a pihenésre  a községben. Több szálon futó jelentősebb fejlesztések kezdődtek.

Tóth B. Zsuzsanna

Kondor Géza polgármestertől megtudtuk, hogy a strandolók örömére immár be is fejeződött a Szigeti strand részleges kotrása, valamint homokozása. A kotróflotta még szinte el sem távozott, megjelentek az útépítő gépek, és elkezdődött a Káli út teljes burkolatfelújítása. Ezzel párhuzamosan a nyári kulturális attrakciók színterén, a Fülöp kertben készül az új szabadtéri színpad részben fedett nézőtérrel. Az önerős beruházás nemcsak méltó színhelye lesz az immár legendás nyári programoknak, például a Villa Filip-napoknak, countryfesztiválnak, bluesnapoknak, hanem látványosságként is fontos.

Szintén elkezdődött már a pályázati támogatásnak köszönhetően a kemping közelében a termelői piac beruházása. A piac és létesítményei a következő szezonra már a vendégek rendelkezésére állnak. Emellett jelentős események történtek a nemzetközi és a nemzeti kapcsolatok ápolása terén is.

- Nagy örömmel jelenthetem, hogy szeptemberben partnertelepülési együttműködési megállapodást kötött községünk a lengyelországi Krobia településsel. A Domachowóban rendezett nagyszabású folklórfesztiválon írtuk alá a szerződést, az eseményen fellépett a Révfülöpi Őszirózsa Nyugdíjasklub kórusa, valamint a gasztronómiai bemutató keretében cipóban tálalt szürkemarhagulyással háláltuk meg a lengyel vendéglátók szívélyes fogadtatását. Novemberben a Romániában, Bihar megyében található Rév településen járt delegációnk, ahol az önkormányzatunk által is támogatott, négy év megfeszített munkája eredményeként most ünnepélyesen átadták a gyülekezeti központot. Az avatási eseményen ott élő magyar honfitársainkkal vettünk részt – nyilatkozta lapunknak a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában