mozgás!

2017.11.29. 13:56

Sportparkkal gazdagodott a pápai Tókert

Szabadtéri sportparkkal gazdagodott a Spartacus-pálya mögötti terület. Itt többek között has- és hátpad, bordásfal, illetve húzódzkodó áll a mozogni vágyók rendelkezésére.

Polgár Bettina

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere ismertette, augusztusban az önkormányzat hét sportpark létesítésére pályázott. – Ez különbözött az eddig megszokott pályázatainktól, hiszen nem a megépítésére szolgáló forrást lehetett elnyerni, hanem magát a kész létesítményt, azaz a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. azt vállalta, hogy a pályázat győztesei számára megépíti az elnyert sportlétesítményeket – hangsúlyozta.

Ennek eredményeként az idei év szeptemberében átadták a munkaterületet, ahol az elmúlt napokban fejeződtek be a munkálatok. – A műszaki tartalomba azonban nemcsak a sportpark, hanem a városgondnokság által a rendezett környezet is belefoglaltatik. Így azt mondhatjuk, hogy ez az önkormányzat és a kormány közös munkája eredményeként jött létre – mutatott rá a város vezetője.

Megtudtuk, a BMSK Zrt. által megvalósított műszaki tartalom 9 millió 600 ezer forint volt, ehhez jött hozzá a városgondnokság tereprendezése, tehát 10 és 11 millió forint között összegbe került a létesítmény. Ez többek között tartalmaz lépegetőt, húzódzkodót, has- és hátpadot, bordásfalat, valamint fekvőtámaszelemeket.

Fotó: a szerző

Áldozó Tamás megjegyezte, még nem derült ki, hogy a további hat pályázatnak mi a sorsa, azonban a Zöld város projektben ugyancsak szerepel ehhez hasonló, ám komplexebb sportparkok kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában