Kis karácsony, nagy karácsony

2017.12.25. 08:00

Így ünnepeltek Ti, Veszprém megyeiek!

Facebook oldalunkon a karácsonnyal kapcsolatban szavazhattak az elmúlt hetekben. Íme, az eredmény!

Horváth Virág

A karácsonyi időszak meghitt hangulatát persze nem csupán a külsőségek adják, de akinek ez szívet melengető, az most talán több időt tud szánni erre, és nyugodtabban kiélvezheti ennek örömét

Veszprém megye mindig is élen járt a hagyományőrzésben. Az itt élő emberek számára a karácsony valóban a szeretetről, a családról és az összetartozásról szól. Ezt példázza facebookon futó szavazássorozatunk eredménye is.

Az ünnepi étel, mindig a karácsony egy fontos momentuma. A sok zsörtölődés, és készülődés végül megéri a fáradalmakat. Vigyázat, a finom fogások boldog és főleg jóllakott családtagokat eredményezhetnek!

De hal vagy csirke?

Az internetes trendek alapján a lazacfilé idén a „trendi” ünnepi étel. De mi, balatoni emberek tudjuk, hogy a pontynál semmi sem lehet finomabb. A kérdésben viszont a csirke sem maradt le sokkal, mégis 57 százalékkal a hal lett a befutó.

Pincér, a hal úszni kíván!

Az ünnephez ugyanúgy hozzátartozik az ital kiválasztása is. A hideg napokon forró ital dukál, de meglepetést okozva olvasóink a fűszeres forralt bor helyett szívesebben szürcsölgetnek teát.

Édesség a finomságok után

Ki a fára aggatja, ki tálba önti, és van, akinél nem is marad karácsonyig, de az biztos, hogy minden házban találunk az ünnep idején szaloncukrot. Na, de milyen? Veszprém megyében hatalmas előnnyel győzött a zselés!

Jaj, de szép a karácsonyfa! ??

A legfontosabb összetevőt a végére hagytuk, ez pedig: a karácsonyfa! Veszprém megye hű a hagyományokhoz, és inkább takarítanak az ünnep után hetekig, izzadnak le a cipelésben, viselik el az ezer szúrást a kezükön, mintsem hogy műfenyőt vásároljanak.

Vagy talán csak a cicás giffel fogtuk meg az olvasókat.

Köszönjük, hogy ennyire aktívak voltak az elmúlt hetekben, és ne feledjék, a #veol végig követi Önt is az adventi készülődésben. Posztoljon, hashtageljen, és kövesse instagram oldalunkat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában