Porva

2017.12.27. 09:57

A község gyermekeit ajándékozták meg

Karácsonyi ajándékozásra gyűltek össze a Porván élő gyerekek pénteken a Német Nefelejcs Nemzetiségi Óvodába.

Leitner Vera

Az akció kapcsán Veinperlné Kovács Andrea, a község polgármestere arról a nemzetközi összefogásról mesélt, melynek eredményeként ismét sikerült az összes porvai gyermek ünnepét szebbé varázsolni.

– A község önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat közösen szervezi meg a helyi kisgyermekek számára karácsony közeledtével az ajándékozást. Nullától tizennégy éves korig minden gyereket meghívunk, aki a településen lakik – mondta el Veinperlné Kovács Andrea polgármester az ajándékozásról. – Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a németországi Traunstein városával, az ottani tűzoltókkal, akik rengeteg adományt hoznak a településünknek, a gyerekeknek. Ugyan a német város hivatalosan még nem testvértelepülésünk, ám ennek ellenére is jól működnek a Porva és Traunstein közti kapcsolatok. A karácsonyi ajándékozás keretében szerettük volna eljuttatni ezeket a traunsteini adományokat azokhoz a családokhoz, akik igazán hasznát veszik. A most kapott ajándékokból személyre szabott csomagokat állítottunk össze, s ehhez tudott még egy kis ajándékot hozzátenni a két helyi önkormányzat. S mivel élményt is szerettünk volna adni, ezért előbb Rosta Géza énekes-gitáros előadóművész, majd Csutak Noémi karácsonyi hangulatú zenés műsorával kötöttük össze az átadást. Összesen körülbelül nyolcvan főt tudtunk megajándékozni az idén – foglalta össze a polgármesterasszony. – Ezt a hagyományt tavaly kezdtük el. Mivel éreztük, hogy a gyerekek, a családok nagyon szívesen fogadták, idén is megismételtük, s a továbbiakban is szeretnénk folytatni. Ilyen kis közösségek számára ezek az ünnepek nagyon nagy jelentőséggel bírnak.

A polgármester Porva Község Önkormányzata és a Német Nemzetiségi Önkormányzat kapcsolatáról elmondta, évek óta jól tudnak együttműködni Porva érdekében, s ez egy nagyon gyümölcsöző kapcsolat az itt élők számára. A pénteki adományozás után az óvodából már szülőkkel kiegészülve indult el a település apraja-nagyja a negyedik adventi gyertya meggyújtására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában