Emlékezés és finom nedűk

2017.12.04. 19:32

Makk Károly tiszteletére rendezték a forraltbor-főző versenyt

Az idei, immár XIV. forraltbor-főző versenyt Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező, Badacsonytördemic díszpolgára tiszteletére rendezték a faluháznál.

Tóth B. Zsuzsa

Munkában a zsűri a versenyen: Borbélyné Galambos Gabriella, Fenyvesi Zoltán és Németh Lajos számára nem kis fejtörést okozott a huszonhat csapat főztjének elbírálása Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke a megnyitón köszöntőjében méltányolta, hogy a település tesz azért, hogy ne csak nyáron legyen program a Balatonnál és az eseménnyel hírét vigyék a badacsonyi bornak. Horváth Zoltán polgármester köszöntőjét követően a zsűri értékelte a forralt borokat.

Munkában a zsűri a versenyen: Borbélyné Galambos Gabriella, Fenyvesi Zoltán és Németh Lajos számára nem kis fejtörést okozott a huszonhat csapat főztjének elbírálása Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán, Horváth Zoltán, Németh Lajos meteorológus, Borbélyné Galambos Gabriella, a Badacsony Borút Egyesület elnöke és a településhez kötődő Gellei Imre szövetségi kapitány számára nem kis fejtörést okozott a 26 csapat főztjének bírálása. Nagyrészt visszatérő vendégek főztek, köztük több csapat vidékről sem volt rest Tördemicre utazni. Nem hiányozhatott a badacsonyi nyaralós, Franz Posh csapattársával, Nagy Gézával, főztek a szigligetiek, a lábdi Partlakók, a Maszekok, a MÁV dolgozói, a tűzoltók, a Motivált gyüttmentek, a Tapolcát is képviselő Mézes orrszarvúk, a monostorapáti tűzoltók, a várpalotai Badacsony-dűlő kertművelő egyesületének képviselői. Érkeztek versenyzők Lesencefaluból, a Jövőnkért egyesülettől. A helyi vendéglátók gondoskodtak a langalló, kolbász, sült hal megfelelő mennyiségéről, de a kunbaracsiak is főztek, méghozzá birkát, a budafoki fiúk pedig húst sütöttek.

zsűri szerint a legjobb forralt bort idén a somlóvásárhelyi csapat főzte a Rozsdamarók és a kunbaracsiak előtt. Különdíjat a Nyomorultak, a Buké és a Kemencések csapata érdemelt. A napot kézműves játszóház, népi játékok sora, a Zajongó együttes koncertje színesítette, a résztvevők megkoszorúzták a bányászemlékművet, fellépett a Tördemic Néptáncegyüttes és utánpótláscsoportjai, volt tombola, adventi vásár.

A versenyt megelőző napon Kelecsényi László filmesztéta, Andor Tamás operatőr és Konrád György író emlékezett Makk Károlyra, majd az Egy erkölcsös éjszaka című filmet vetítették száz érdeklődő előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában