pápa

2018.01.31. 09:00

Általános iskolás diák tett felsőfokú nyelvvizsgát

Nem mindennapi eredménnyel büszkélkedhet Horváth Evelin, a Tarczy Lajos Általános Iskola két tannyelvű tagozatának nyolcadikos diákja, aki sikeres angol felsőfokú nyelvvizsgát tett.

Polgár Bettina

Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola tagozatvezetője kifejtette, a két tannyelvű tagozaton első osztálytól magas óraszámban tanulják a diákok az angol nyelvet, emellett bizonyos humán, illetve reál tárgyakat is, mint a történelem, a természetismeret vagy a földrajz. Így olyan sokrétű szókincsre, megalapozott, elmélyült nyelvi tudásra tesznek szert a tanulók, amely segítségével képesek magabiztosan kommunikálni, illetve aktívan használják a nyelvet szóban és írásban.

Fotó: Polgár Bettina

Ahogy tavaly beszámoltunk róla, Heizler Korina, az iskola nyolcadik osztályos diákja a tanév végén tett angol felsőfokú nyelvvizsgát. Most pedig a jelenleg nyolcadikos Horváth Evelin büszkélkedhet ezzel a fantasztikus teljesítménnyel.

Evelin az alapokat a tanórákon sajátította el, azonban az iskolán kívül is nagyon sokat foglalkozik az angol nyelvvel. A tehetséges fiatal elmondta, szívesen néz angol nyelvű filmeket, de a Harry Potter-köteteket is elolvasta idegen nyelven.

– A felsőfokú vizsga olyan volt, mint amire számítottam, és alaposan fel tudtam rá készülni. Nagyon örülök, hogy sikerült elérnem ezt az eredményt – tette hozzá mosolyogva Evelin, aki elárulta, a későbbiekben szívesen tanulna németül és franciául is, mert érdekli a tolmácsolás, a műfordítás.

Hardi Tünde rámutatott, az intézményükben végző diákok több mint fele már középfokú nyelvvizsgával a zsebében kezdi el a középiskolát.  – Úgy gondolom, a tagozaton végzett munka eredményességét tanulóink sikereiben mérhetjük. Így rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy évről évre egy több sikerről számolhatunk be – zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában