irány a középiskola

2018.01.20. 15:05

Felvételit írtak a nyolcadikosok

Matematikából és magyar nyelvből írtak központi írásbeli feladatsorokat a nyolcadikosok szombaton délelőtt.

Marton Attila

A középiskolákba készülők a magyar nyelvi feladatsorról elégedetten nyilatkoztak, a matematikáról már megoszlottak a vélemények. Veszprém megyében tizennégy intézményben írtak központi középiskolai felvételit a diákok. A balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban a korábbi évekhez képest ezúttal több, 68 tanuló írta meg a dolgozatokat, jobbára a településen és a térségben élő nyolcadikosok, mondta kérdésünkre Dudásné Pirik Mariann, a középiskola igazgatója. A diákoknak a korábbi éveknek megfelelően idén is két tantárgyból, matematikából és magyar nyelvből kellett írásbeli vizsgát tenniük. Mindkét feladatsor megoldására 45 perc állt a nyolcadikosok rendelkezésére. Az írásbeli felvételi vizsga elsődleges célja az eredményes középiskolai tanuláshoz szükséges alapvető készségek és képességek, kompetenciák felmérése, ezért egyik feladatlap sem hagyományos tantárgyi teszt.

Több középiskolában az írásbelit szóbeli vizsga is követi február végén vagy március elején, a balatonalmádi intézményben a hozott pontok – hetedik év végi bizonyítvány és nyolcadik félévi bizonyítvány eredményei – és a felvételi alapján rangsorolják a jelentkezőket, mondta az igazgató. A balatonalmádi gimnáziumban felvételiző diákok január 25-én, csütörtökön tekinthetik meg a kijavított felvételi feladatsorokat. Az írásbeli vizsga eredményéről február 8-ig tájékoztatják valamennyi vizsgázót.

A nyolcadikosoknak február 19-ig kell elküldeniük jelentkezésüket a középiskolákba és eljuttatni a tanulói adatlapot a felvételi központba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában