Veszprém

2018.01.03. 11:20

Hétfő helyett szombaton jön a kukásautó

Szombaton viszi el a VHK Nonprofit Kft. a hulladékot azokban a körzetekben, amelyekben január elsején az ünnepnap miatt ez elmaradt.

Marton Attila

Városszerte sokan kihelyezték január elsején a hulladékgyűjtő edényeket azokban a körzetekben, ahol hétfőnként gyűjti a szolgáltató a hulladékot, a kukásautók ellenben aznap nem érkeztek meg értük.

– A január elsejei hulladékszállítást helyi önkormányzati rendelet szabályozza, amely alapján társaságunk nem végez tevékenységet újév napján – mondta kérdésünkre Horváth Zoltán, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Fotó: Balogh Ákos

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló városi rendeletben foglaltak szerint a szolgáltató a hulladékszállítást ünnep- és munkaszüneti napokon is elvégzi, kivéve január elsejét, ekkor az elmaradt szolgáltatást a weboldalán közzétett időpontban pótolja. A VKSZ Zrt. honlapján megjelent tájékoztatás szerint január 6-án, szombaton viszik el a szemetet azokban a körzetekben, amelyekben hétfőnként gyűjtik.

Horváth Zoltán felidézte, tavaly vasárnapra esett január elseje, amikor amúgy sincs szállítás, 2016-ban pedig péntekre, így akkor másnap bepótolták a szolgáltató munkatársai a kimaradt ürítést. A korábbi években kialakult gyakorlat most azonban sokakat meglepett.

Fotó: Balogh Ákos

Az ügyvezető elmondta, hétfőnként Veszprém-szerte öt autóval gyűjti a hulladékot a szolgáltató, a hét első napján összesen mintegy négyezer edényt ürítenek. Az elsején elmaradt szállítást tehát szombaton pótolják, a szolgáltató addig is a lakosság türelmét és megértését kéri, valamint azt, hogy aznap tegyék ki a kommunális és a szelektív hulladékgyűjtő edényeket.

A város minden pontján csordultig vannak a szemetesek Fotó: Balogh Ákos

A következő évben keddre esik január elseje, vagyis a rendelet alapján hasonló kellemetlenség jövőre is érheti a helyieket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában