Lakossági összefogás

2018.01.23. 10:00

Idén is a katonák győztek az inotai toros fesztiválon

Idén is az MH Bakony Harckiképző Központ csapata nyerte a kolbásztöltő versenyt az inotai toros fesztiválon, amelyet múlt szombaton immár második alkalommal rendeztek meg az inotai faluháznál.

Szabó Péter Dániel

Vaczula István elnök (balról a második) vezetésével a Loncsosi Baráti Kör csapata is nevezett a kolbásztöltő versenyre a fesztiválon Fotó: Szabó Péter Dániel

Körülbelül egy évvel ezelőtt pattant ki a rendezvény ötlete Petneházy Csaba és Méreg Bálint fejéből. A szervezők célja már a kezdetben is az volt, hogy bizonyítsák: Inotán is lehet civil kezdeményezésre jó hangulatú, sikeres rendezvényt szervezni.

– A tavaly debütáló rendezvény sikere után nem volt kérdés, hogy újra megszervezzük az inotai toros fesztivált. Külön örülök, hogy idén is sokan, köztük gyermekes családok is kilátogattak a faluházhoz, neveztek a kolbásztöltő versenyre. Igazi lakossági összefogás szemtanúi lehettek azok, akik eljöttek Inotára, hiszen rengeteg önkéntes segítette a munkánkat. A siker alapján joggal bízhatunk benne, hogy a rendezvény a jövőben is egy várva várt eseménye lesz a városrésznek – mondta el kérdésünkre Petneházy Beatrix, a fesztivál egyik szervezője.

Vaczula István elnök (balról a második) vezetésével a Loncsosi Baráti Kör csapata is nevezett a kolbásztöltő versenyre a fesztiválon Fotó: Szabó Péter Dániel

A munka már reggel elkezdődött Inotán, hiszen nyitányként hagyományőrző interaktív disznóvágásra várták az érdeklődőket. A pörzsölést követően szakértő kezek bontották a disznót, darabolták a húst, a zsírt. Közben 21 csapat részvételével a kolbásztöltő verseny is elstartolt, intézmények, civil szervezetek és baráti társaságok készítették és sütötték a finomságokat. Akadt, aki a klasszikus receptre épített, mások különleges fűszerekkel bolondították meg a kolbászukat. Nem volt egyszerű dolga a szakértő zsűrinek. A megmérettetésen harmadik helyezést ért el a Molnár Mária Szociális Szövetkezet csapata, másodikak lettek a Jásdi Betyárok, míg az első helyet és az ezzel járó vándorserleget a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a Vokla János ezredes vezette MH Bakony Harckiképző Központ szakácsai szerezték meg.

– Nagyon jó kezdeményezés az inotai toros fesztivál, s örülök, hogy a városrészben sikerült ily módon bővíteni a kulturális kínálatot. A férjemmel nagyon készültünk a rendezvényre, ő a Katona Csaba alpolgármester által vezetett önkormányzati csapat munkájába is besegített. Jól éreztük magunkat idén is, bízom benne, hogy hosszú életű lesz a fesztivál és sikerül hagyományt teremteni – mondta el Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

A fesztiválon nemcsak finom ételek és italok, hanem zene és tánc is várta a vendégeket a Cserregő Néptáncegyüttes jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában