tagdíj

2018.01.12. 11:00

Pert nyert a turisztikai egyesület a fűzfői önkormányzat ellen

Négymillió forintot kell kifizetnie a balatonfűzfői önkormányzatnak a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület (BLTE) részére, döntött jogerősen a Győri Ítélőtábla a közelmúltban.

Marton Attila

Ahogy arról tavaly júliusban az elsőfokú döntés után beszámoltunk, az egyesület azért perelte be az önkormányzatot, mert a BLTE 2016. áprilisi közgyűlésén az önkormányzat számára megállapított négymillió forint tagdíjat nem fizette meg a város.

Szanyi Szilvia, az egyesület elnöke elmondta, a tagdíj mellett további 660 ezer forint kártérítést is követeltek az önkormányzattól, amely vitatta, hogy ki kell fizetnie a tagdíjat. Az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék részben megalapozottnak találta a BLTE beadványát, és az önkormányzatot a négymillió forint megtérítésére, valamint mintegy 225 ezer forint perköltség kifizetésére kötelezte. Az indoklásban szerepel, az egyesület tagja köteles az alapszabályban meghatározott tagi kötelezettségek teljesítésére. Az egyesület kártérítési igényeit a bíróság megalapozatlannak találta. Az ítélet ellen fellebbezett az önkormányzat. A napokban másodfokon a Győri Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú döntést, valamint arra kötelezte az önkormányzatot, hogy fizesse meg a másodfokú perköltséget is, mintegy 127 ezer forintot. A döntés ellen fellebbezésnek már nincs helye.

Marton Béla polgármester elmondta, tudomásul kell venniük a döntést, ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy nem tudtak akár peren kívül, akár az eljárás megindulása előtt megegyezni az egyesülettel.

Szanyi Szilvia közölte, az önkormányzatnak több lehetősége is lett volna a per megindulása előtt és alatt meg-egyezni az egyesülettel. Hozzátette, az önkormányzat tagdíj helyett támogatásként fizette volna csak ki a négymillió forintot, korlátozva a BLTE működését, miközben ez az összeg tagdíjként jogszerűen járt volna az egyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában